Share
IAR 99 Şoim va deveni avion de antrenament pentru piloții de F-16

IAR 99 Şoim va deveni avion de antrenament pentru piloții de F-16

Ludovic Orban, premierul României a declarat că piloții de avioane F-16 ar putea folosi pentru antrenament aeronavele românești IAR 99 Şoim produse la Avioane Craiova.

Primul ministru Orban a explicat că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost aprobat un program care vizează fabrica Avioane Craiova şi care urmăreşte modernizarea aaparatului de zbor IAR 99 Șoim astfel încât să poată fi utilizat pentru antrenamentul piloţilor pentru F-16. De asemenea, există şi un proiect pentru susţinerea retehnologizării companiei Avioane Craiova.

„În CSAT a fost aprobat un program care vizează întreprinderea de avioane şi care urmăreşte modernizarea IAR 99 Şoim astfel încât să poată să fie utilizat ca un antrenament pentru piloţii de F16, una dintre utilizări. Va exista o finanţare, cu siguranţă, deja ea este gândită în bugetul Ministerului Apărării şi Avioane Craiova va beneficia de această finanţare, pentru că Avioane Craiova este compania care a produs şi care are capacitatea, sigur, căutând şi parteneri în realizarea acestui proiect, să finalizeze acest proiect. Mai mult decât atât, există şi un alt proiect, de a susţine retehnologizarea companiei prin intermediul, cel mai probabil, al unei majorări de capital care să fie folosită în interesul companiei pentru retehnologizare”, a declarat Ludovic Orban în timpul unei vizite la Avioane Craiova.

Citește și:

Leave a Comment