Share
Programul STB și Metrorex de Sărbători și Revelion

Programul STB și Metrorex de Sărbători și Revelion

Transportul în comun din București va funcționa în zilele de Crăciun după un program asemănător zilelor de duminică. Liniile de tramvai 1, 10 și 41 vor funcționa toată noaptea de Revelion, ca și autobuzele liniilor de noapte (N).

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat că liniile de transport public vor funcţiona cu programul adaptat unei zile de duminică în zilele de 25 şi 26 decembrie.

În plus, pentru accesul publicului în siguranţă la Târgul de Crăciun Bucureşti, vehiculele liniilor care funcţionează în zona Piaţa Constituţiei şi pe arterele adiacente acesteia vor circula pe trasee modificate între orele 17:00 – 24:00.

Astfel, linia de autobuz 136 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul CET Vest Militari şi intersecţia Calea 13 Septembrie/Bd. Libertăţii, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Libertăţii, cu întoarcere în rondul Regina Maria.

Linia de autobuz 361 va funcţiona pe traseul de bază, între terminalul Complex Comercial Băneasa şi intersecţia Calea Victoriei/str. Naţiunile Unite/Splaiul Independenţei, apoi pe un traseu modificat pe Splaiul Independenţei, până la Piaţa Unirii.

Pe sensul spre terminalul Piaţa Unirii, linia expres 784 va funcţiona pe traseul de bază, între terminalul Aeroport Henri Coandă şi intersecţia Calea 13 Septembrie/Bd. Libertăţii, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Libertăţii, Bd. Regina Maria, Piaţa Unirii. Pe celălalt sens, traseul nu se modifică.

Linia de noapte N121 va funcţiona pe traseul de bază, între terminalul Zeţari şi Piaţa Arsenalului (Calea 13 Septembrie/str. Izvor), apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe str. Izvor, Bd. Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei, până la Piaţa Unirii.

În noaptea de Revelion, STB SA va asigura transportul public pe liniile de tramvai 1, 10 și 41, menținând astfel pentru călători un serviciu pe relațiile cele mai solicitate, pe Inelul Principal de Circulație din București, precum și între zona de Vest și cea de Nord ale Capitalei.

Astfel, tramvaiele liniei 41 vor circula la intervale de 30 de minute, iar cele ale liniilor 1 și 10, la 40 de minute, după care programele acestora vor fi adaptate unei zile de duminică. De asemenea, călătorii pot utiliza autobuzele tuturor liniilor de noapte.

Metroul circulă după programul de weekend

De asemenea, Metrorex a anunțat că trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale în zilele de 25, 26, 27, 28, 29 decembrie şi 1, 2 ianuarie 2020.

În zilele de 23, 24, 30 şi 31 decembrie, precum şi pe 3 şi 4 ianuarie 2020, trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica – Dristor 2) şi Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei) la un interval de 7 minute, pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera) la un interval de 4 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2 – Parc Bazilescu) la un interval de circa 11 minute.

În noaptea de 31 decembrie 2019 / 1 ianuarie 2020, trenurile de metrou vor circula la un interval de 10 minute între orele 00:00 – 1:00, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00 la un interval de 20 minute.

Compania menționează și că ar putea introduce trenuri suplimentare dacă fluxul de călători va impune un asemenea demers.

Leave a Comment