Share

Ford, nevoit să limiteze vânzările modelului Edge

România, alături de alte șase state europene, va continua să primească modelul Edge, însă toate celelalte state de pe bătrânul continent nu vor mai avea acces la SUV-ul produs de Ford.

Grupul Ford a anunțat că va limita vânzările SUV-ului Edge la șapte state din Europa, întrerupând comercializarea acestuia în restul continentului, inclusiv în Marea Britanie, cea mai mare piață din UE a americanilor. Motivația oferită de oficialii grupului pentru această măsură este taxarea tot mai drastică a emisiilor de CO2 și efectele avute de aceasta asupra costului final plătit de client.

„Decizia de a limita disponibilitatea Edge este în concordanță cu strategia noastră menită să consolideze marca Ford și să creeze o afacere profitabilă și durabilă în Europa, inclusiv prin măsuri de a îmbunătăți sau a scoate de pe piață vehiculele mai puțin profitabile”,  au menționat oficialii Ford.

Clienții modelului Ford Edge trebuie să plătească taxe majore atunci când achiziționează vehiculul în special în țările care au impus penalități mari pentru emisiile de CO2. „Acest lucru poate reduce semnificativ potențialul vânzărilor”, au declarat americanii.

Deși prognozaseră vânzări anuale de 25.000 – 30.000 de unități pe an în Europa, oficialii Ford s-au văzut nevoiți să accepte rezultate mult mai slabe al modelului Edge. Anul trecut au fost comercializate aici doar 9.554 de unități, în scădere de la 16.094 unități în 2017. Cel puțin asta arată studiile făcute de JATO Dynamics. Edge este vândut în Europa numai cu motoare alimentate cu motorină, cele două unități disponibile având emisii de CO2 de 156 gr. / km, respectiv, 187gr. / km. Pentru a menține o cotă de piață stabilă, grupul american a decis lansarea unor SUV-uri „care se potrivesc mai bine cu cererea clienților”. Printre acestea se numără noua generație Kuga, dar și viitorul crossover Puma care va fi asamblat la uzina românească de la Craiova. Începând din acest an Ford va continua să vândă Edge pe continentul european doar în Germania, Italia, Elveția, Polonia, Austria, Belgia și România.

Leave a Comment