Share

Volkswagen și Porsche pregătesc un „recall” pentru 227.000 de autoturisme

Mărcile Volkswagen și Porsche vor trebui să anunțe curând un „recall” care vizează circa 227.000 de mașini ale căror airbag-uri și centuri de siguranță au defecte.

Conform unui articol apărut în publicația germană Stuttgarter Zeitung chemarea la service pentru remedierea unor probleme la airbag-uri și centurile de siguranță vizează modelele Volkswagen Tiguan, Sharan și CC produse în 2015, precum și vehiculele Porsche 911, Boxster, Cayman și Panamera produse în 2015 și 2016.

Publicația germană a menționat ca sursă a informațiilor Autoritatea Federală a Industriei Auto (KBA) din Germania care a dezvăluit că mașinile au nevoie de o actualizare a software-ului unităților de control al airbag-urilor.

De altfel, Volkswagen a menționat deja posibile probleme cu airbag-urile din unele modele ale sale, adăugând că trebuie instalat un nou software.

Un purtător de cuvânt al Porsche a declarat, de asemenea, că aproximativ 23.500 de automobile Porsche ar putea fi afectate de problema airbag-urilor sau de cea a sistemului de declanșare a pretensionării centurilor de siguranță chiar dacă vehiculul nu a fost implicat într-un accident. Oficialul a anunțat că, dintre vehiculele afectate, doar aproximativ 3.900 se află în Germania.

Leave a Comment