Share

Volkswagen mizează pe o creștere a producției de la Wolfsburg cu 43% în 2022

În ciuda prelungirii crizei semiconductorilor, oficialii Volkswagen se așteaptă la o creștere importantă a producției la uzina grupului din Wolfsburg.

Daniela Cavallo, șefa consiliului sindical al grupului Volkswagen a declarat pentru puublicația germană Wolfsburger Allgemeine Zeitung că prognozele pe care lucrează șefii companiei iau în calcul o creștere cu 43% a producției la uzina din Wolfsburg.

Așteptările oficialilor Volkswagen vin după ce anul acesta, grupul se așteaptă ca aceeași uzină să producă un volum total de aproximativ 400.000 de mașini, mult sub estimările inițiale cvare mizau pe asamblarea a circa 1 milion de vehicule. În acest context, un calcul simplu arată că nici în 2022 uzina din Wolfsburg nu va ajunge la pragul de 1 milion de vehicule.

Este important de menționat că germanii de la Volkswagen au în plan dezvoltarea unei a doua uzine în zona Wolfburg. Conform lui Ralf Brandstaetter, CEO al mărcii Volkswagen, viitoarea fabrică dedicată mașinilor electrice ar produce anual aproximativ 250.000 de unități.

Citește și:

Leave a Comment