Share

Vizita Papei Francisc impune restricții majore de circulație în București. Unele încep chiar de astăzi

Așa cum era de așteptat, sosirea Suveranului Pontif în capitala României va impune restricții de trafic pe arterele principale și în zonele de interes. Bulevarde, străzi principale și chiar parcări publice vor avea accesul restricționat sau chiar blocat de mâine, 30 mai, până duminică, 2 iunie.

Conform Primăriei Municipiului București, autoritățile estimează un număr de aproximativ 50.000 de pelerini și turiști pe perioada vizitei Papei Francisc. Având în vedere sosirea la București, în data de 31 mai, a Sanctității Sale Papa Francisc, eveniment care face parte din vizita apostolica a Suveranului Pontif în Romania, care va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie, pe teritoriul Capitalei va funcționa un plan integrat de securitate de cel mai înalt grad, considerat ca fiind identic cu cel întâlnit la o vizită a președintelui Statelor Unite.

Unele restricții intră în vigoare de astăzi

Sunt mai multe locații pentru care instituțiile abilitate au stabilit restricții majore de acces și circulație, în special în zonele Palatul Patriarhiei Ortodoxe Române, Noua Catedrala Ortodoxă a Neamului și Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif.

Începând cu data de 30 mai 2019, ora 18.00 se vor interzice opririle și staționările vehiculelor, în următoarele zone: zona Fântâna Miorița, alveolele Kiseleff din zona Monumentului Infanteristului, Piața Victoriei parcarea TNT, Calea Victoriei între Piața Victoriei și Bd. Regina Elisabeta, Bd. Regina Elisabeta (inclusiv alveolele destinate parcărilor), Piața Mihail Kogălniceanu, Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Marinescu între Șos. Cotroceni și Piața Eroilor, Bd. Știrbei Vodă între Calea Plevnei și str. Berzei (banda I către str. Luterană), str. Constantin Stahi (începând cu data de 30 mai 2019, ora 08.00, până la data de 02 iunie 2019, ora 10.00), Piața Papa Ioan Paul al II-lea, Bd. Schitu Măgureanu (stânga/dreapta), Splaiul Independenței între Pod Izvor și Pod Șerban Vodă, str. Vasile Pârvan, str. Berzei între Calea Plevnei și str. Știrbei Vodă, str. Știrbei Vodă între str. Berzei și Calea Victoriei.

Începând cu data de 28.05.2019, ora 20.00, vor fi interzise opririle și staționările în scuarul situat la intersecția str. Berthelot cu str. Luterană.

În data de 29 mai 2019, începând cu ora 22.00, se interzic opririle și staționările vehiculelor pe Aleea Colina Bucuriei, Str.Bibescu Vodă, Splaiul Unirii – zona Horoscop, Bd. Unirii și Piața Unirii. De asemenea, vor fi restricționate opririle și staționările pe Bd. Unirii, între Bd. Regina Maria și Piața Constituției, ambele sensuri; în Piața Constituției inclusiv cele două bretele; Bd. Libertății între Bd. Națiunile Unite și rondul George Coșbuc; Bd. Națiunile Unite între Bd. Libertății și str. Izvor; Calea 13 Septembrie, între Bd. Libertății și str. Tudor Vladimirescu/Panduri; Piața Arsenalului; str. Izvor; str. Hașdeu; cele două bretele de acces către sediul Academiei Române de pe Calea 13 Septembrie; str. Dr. Staicovici și Dr. Vitzu pe o porțiune de 50 de metri dela intersecțiile cu str. Izvor.

Începând cu data de 30 mai 2019, orele 20.00, se va interzice oprirea și staționarea autovehiculelor pe Bd.Marinescu, Șos. Geniului parcarea adiacentă Palatului Cotroceni și Platoul Academiei Militare (Piața Eroilor).

În perioada 30 mai 2019, ora 18.00 – 31 mai 2019, ora 21.00 pe Bd. Schitu Măgureanu între Splaiul Independentei și str. Știrbei Vodă, precum și pe str. Știrbei Vodă între str.Popa Tatu și str. Luterană, se va interzice oprirea și staționarea autovehiculelor.

Începând cu data de 30 mai 2019, ora 20.00 până pe data de 02 iunie 2019, ora 12.00,se va interzice oprirea și staționarea vehiculelor pe Intrarea Aurora.

În perioada 30 mai 2019, ora 20.00 – 31 mai 2019, ora 21.00, se interzice oprirea și staționarea autovehiculelor în Piața Arsenalului, str. Izvor, Bd. Națiunile Unite.

De pe 29.05.2019, ora 20.00, vor fi interzise opririle și staționările pe str. Luterană, între str. Berthelot și str. Știrbei Vodă; str. Berthelot între Spiru Haret și Calea Victoriei, str. General Budișteanu între str. Berthelot și str. Calea Grivi ei, str. Teodor Aman, str. Spiru Haret, intrarea Sfântul Sava.

Începând cu data de 30 mai 2019, ora 20.00, parcarea situată pe str. George Enescu cu Calea Victoriei doar în zona locurilor publice de parcare precum și parcarea situată în dreptul Palatului Știrbei Vodă în zona intersecției cu Calea Griviței vor fi eliberate.

Din de 30 mai 2019, ora 19.00, se va interzice oprirea și staționarea vehiculelor în parcarea Sălii Palatului precum și pe breteaua Kretzulescu precum și pe breteaua Știrbei (Auditorium); pe str. Ion Câmpineanu între str.Luterană și str. Walter Mărăcineanu.

În zona Pieței Enescu, începând cu data de 30 mai 2019, ora 07.00, vor fi eliberate parcările de pe str. Benjamin Franklin între Calea Victoriei și str. Nicolae Golescu, breteaua care face legătura între str. Benjamin Franklin și str. Episcopiei, pe str. Constantin Esarcu, parcarea din zona Episcopiei cu str. George Clemenceau precum și pe str. Episcopiei până pe Calea Victoriei, str. Valter Mărăcineanu (Aleea Biserica Kretzulescu) de la Calea Victoriei până pe Ion Câmpineanu, str. Știrbei Vodă breteaua adiacentă de la intersecția Lutherană până pe Calea Victoriei, parcarea aferentă Sălii Palatului, str. Dem I. Dobrescu între str. Boteanu și Calea Victoriei (aceasta va fi eliberată începând cu data de 28 mai 2019, ora 20.00), parcarea de pe str. Academiei între Ion Câmpineanu și Dem I. Dobrescu adiacent Monumentului Renașterii.

Vizita de trei zile a Papei Francisc vine la două decenii după cea a Papei Ioan Paul al II-lea şi este a doua călătorie apostolică a unui Suveran Pontif în România. Credincioşii care nu şi-au rezervat locuri în catedrală vor putea urmări slujba pe cele trei ecrane ce vor fi instalate lângă catedrala Sf. Iosif. Alte două ecrane vor fi amplasate pe Calea Victoriei, două în Piaţa George Enescu şi doua ecrane în Piaţa Revoluţiei, la Memorialul Renaşterii.

Citește și:

Leave a Comment