Share

Poveste de succes: Dumagas Transport și Mercedes-Benz Trucks continuă colaborarea

Tot mai multe companii de transport din România reușesc să se dezvolte pe piața europeană a transporturilor, iar colaborarea dintre Dumagas și Mercedes-Benz este o dovadă clară în acest sens. Luna mai a marcat o nouă etapă a colaborării dintre Divizia Trucks & Buses a Mercedes-Benz România și Dumagas Transport, companie de renume pe piața transporturilor din România, prin livrarea a 20 de capete tractor Mercedes-Benz Actros 1843 LSnRL, respectiv a unui cap tractor Actros 1846 LSnRL.

Conform oficialilor Mercedes-Benz Trucks, în perioada imediat următoare, Mercedes-Benz România a anunțat că va livra încă 10 unități cu aceeași configurație și 5 transportoare auto Actros 1843 LSnRA.

„Noua comandă a companiei Dumagas Transport este o dovadă de încredere şi o recunoaştere a eficienţei camioanelor Mercedes-Benz. Pentru noi, compania reprezintă un client strategic, datorită imaginii puternice pe care o deține printre transportatorii români și ne bucurăm că primele Actros achiziționate de ei anul trecut și-au dovedit din plin eficiența și fiabilitatea, deschizând calea parteneriatului actual dintre noi și Dumagas. Cum era și firesc, decizia achiziţionării noilor Actros a venit ca urmare a analizei TCO (Total Cost of Ownership), căreia, Dumagas îi acordă o atenție specială”, a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Trucks & Buses Mercedes-Benz România.

Camioanele dispun de toate sistemele de siguranţă obligatorii, dintre acestea făcând parte asistentul la frânare (Active Brake Assist), sistemul de avertizare la schimbarea benzii de rulare (Lane Keeping Assist) şi includ o configuraţie cu mai multe dotări opţionale pentru confortul şoferilor precum: climă şi încălzire pe perioada staționării, frigider, două paturi, multiple spații de depozitare etc. Modelele Actros achiziţionate de Dumagas Transport au cabina L StreamSpace 2.5m, cu podea plană, dispun de retarder, pachet Economy şi de două rezervoare cu capacitate de 1000 l. Camioanele beneficiază de garanţie internaţională extinsă, pe o durată de 3 ani.

Mercedes-Benz - Dumagas

„Activitatea Dumagas Transport este foarte variată şi, de aceea, avem nevoie de un partener de drum pe care ne putem baza în orice circumstanțe. Am ales Mercedes-Benz Actros datorită consumului redus, fiabilităţii şi confortului pentru şoferii noștri, care și-au manifestat mulțumirea față de modelele Actros conduse în ultimii 3 ani. În plus, deosebit de importantă în decizia de cumpărare a fost rețeaua extinsă de service, ce oferă servicii prompte și de calitate. Viziunea companiei noastre este de a le oferi clienților servicii logistice integrate, de cea mai bună calitate, la prețuri optime. De asemenea, ne dorim ca șoferii să se bucure de echipări premium, care să le asigure siguranța, productivitatea și punctualitatea.” a declarat Mircea Vlah, CEO Dumagas Transport S.A.
Colaborarea dintre Mercedes-Benz Trucks şi Dumagas Transport a început în 2016, odată cu achiziţia unui cap tractor Actros pentru transportor auto, punând astfel bazele unei colaborări de succes pe termen lung.

Fostă afacere de familie

Debutând ca afacere de familie fondată de românul Mihai Dugăeşescu în urmă cu 20 de ani, Dumagas Transport a evoluat într-o companie ce oferă servicii logistice integrate – transport național, transport specializat de gaz, transport de autoturisme, transport la temperatură controlată, transport de marfă ambalată sau de mărfuri periculoase, operațiuni de depozitare şi de distribuție, precum și un service autorizat pentru camioane. Compania operează pe toată suprafaţa Europei, cu 170 de camioane proprii, alte câteva sute subcontractate şi 300 de șoferi angajați.

Dumagas este controlat în prezent de fondul de investiţii Bancroft și a finalizat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 38 de milioane de euro țintind pentru 2019 afaceri de 42-43 de milioane de euro.

„Exportăm servicii de transport către companii mari, precum Amazon, Nestle de 26 mil. euro anual. Astfel, putem să echilibrăm balanţa comercială şi putem să plătim salarii mai bune. Un şofer de transport naţional primeşte 2.200 euro pe lună, iar salariul e în creştere continuă. A fost greu început de 2019 pentru că Vestul încearcă să facă lobby să ne întoarcă acasă. Ne apropiem de salarii de 2.500 de euro, ca în Vest. Salariul cântăreşte foarte mult, deoarece oamenii pleacă pentru 5 euro”, a declarat recent Mircea Vlah, CEO Dumagas Transport.

În luna decembrie a anului trecut, șeful Dumagas anunța că va continua investițiile. „Mărim flota auto, vom cumpăra 70 de camioane noi şi 20 de semiremorci, o investiţie de 4-5 milioane de euro, am semnat deja contractul, acestea vor intra în flotă anul viitor”, menționa Mircea Vlah.

Leave a Comment