Share

VIDEO Ferrari tocmai a prezentat ceea ce numește „cea mai puternică mașină de stradă a «căluțului cabrat»”

Se numește SF90 Stradale și dezvoltă nu mai puțin de 986 CP, forță rezultată din primul sistem de propulsie plug-in hibrid al producătorului italian din Maranello.

Conform primelor date tehnice oferite de producător, noul SF90 Stradale utilizează pentru propulsie un sistem compus dintr-un motor turbo alimentat cu benzină care oferă 769 CP – cea mai mare putere furnizată vreodată de o unitate cu opt cilindri produsă de Ferrari, și trei motoare electrice care asigură împreună un plus de 217 CP.

Oficialii Ferrari au menționat aseară că SF90 Stradale este prima lor mașină sport care va fi echipată cu tracțiune integrală „pentru a profita din plin de puterea incredibilă”. În plus aceștia au anunțat și că vehiculul accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,5 secunde și de la 0 la 200 km/h în 6,7 secunde. Viteza maximă este de peste 340 km/h.

Ferrari SF90 Stradale

Motorul de la SF90 Stradale are un cuplu de 800 Nm și furnizează întreaga forță către cele patru roți printr-o transmisie cu dublu ambreiaj cu opt trepte. Noul propulsor este derivat din motorul F154 cu opt cilindri al companiei, dar a fost complet reproiectat.

Michael Leiters, șeful departamentului tehnic al Ferrari a declarat că forța totală a mașinii este disponibilă doar pentru câteva secunde, „suficient pentru o tură a unui circuit de curse”.

Ferrari SF90 Stradale

De asemenea, Enrico Galliera, șeful departamentului de marketing și vânzări al Ferrari a menționat că SF90 Stradale nu este o ediție limitată ci o mașină de serie, producția fiind programată pentru cel puțin patru – cinci ani. Oficialul a dezvăluit și că prețul mașinii va fi sub cele 1,2 milioane de euro necesare pentru a achiziționa bolidul LaFerrari, dar peste suma de 300.000 de euro solicitată de producător pentru 812 Superfast.

Este de așteptat ca livrările pentru Europa să înceapă în prima jumătate a anului 2020.

Leave a Comment