Share

Victorie de prestigiu a CFR Cluj în fața italienilor de la Lazio

Expresul de Cluj. CFR a reușit o victorie spectaculoasă în fața italienilor de la Lazio Roma în primul meci al grupelor din Europa League.

Lazio a condus clar ostilităţile în prima repriză, cu o posesie prelungită şi un plus de viteză. Prima ocazie a partidei a venit în min. 11, când Jony a centrat foarte bine, Milinkovic-Savic a reluat cu capul, iar Arlauskis a respins salvator. Lituanianul a fost la post şi la şutul lui Correa (14).

Prima oportunitate a clujenilor s-a ivit în minutul 23, după o fază fixă, dar Burcă nu a reuşit să controleze mingea la 6 metri.

Urmând cursul jocului, Lazio a deschis scorul în urma unui corner, angolezul Bastos reluând în plasă mingea centrată de Jony. Echipa antrenată de Simone Inzaghi îşi putea dubla avantajul (31), însă Lazzari, scăpat singur, a şutat peste poartă.

O nouă fază fixă a adus ardelenilor egalarea, Djokovic fiind faultat de Lucas Leiva în careu, iar Deac a transformat penalty-ul. Era minutul 41 și lucrurile aveau să se schimbe total în teren

Prima repriză s-a încheiat cu o nouă situaţie a oaspeţilor, în min. 45+1, prin Milinkovic-Savic, la o nouă centrare a lui Jony.

CFR a arătat mult mai decisă după pauză, dar Bordeianu (50) a fost blocat de Acerbi. Omrani, intrat în locul Traore, a fost un plus în jocul echipei antrenate de Dan Petrescu, francezul ratând singur cu portarul în minutul 52. Omrani a mai avut o şansă bună, în minutuș 57, cu un şut peste poartă de la 25 metri.

Lazio şi-a creat o oportunitate bună, prin Jony (64), cu un şut bombă de la 25 de metri, respins cu greu de Arlauskis.

Omrani a luftat în careu (71), dar tot el a marcat golul victoriei patru minute mai târziu, reușind să înscrie cu capul după ce trimisese mingea în transversală.

Arlauskis a salvat victoria în minutul 90, după ce a respins mingea trimisă de Cataldi la colţul scurt. Milinkovic-Savic (90+3) a semnat şi ultima ocazie a meciului, o lovitură de cap peste poartă.

CFR Cluj este liderul grupei E a UEFA Europa League după prima manșă, în celălalt meci, Rennes și Celtic au remizat, scor 1-1. 

Următoarele meciuri din grupa E vor avea loc pe 3 octombrie când se vor juca partidele Lazio – Rennes şi Celtic – CFR Cluj.

Leave a Comment