Share

Turcii de la Arcelik au deschis un hub regional pentru piese de schimb lângă Pitești

Grupul Arcelik, deținătorul Arctic, a deschis în judeţul Argeş un hub regional de piese de schimb ce va aproviziona 23 de ţări.

Situat în judeţul Argeş, la Cățeasca, în apropierea autostrăzii Bucureşti – Pitrești, noul depozit are o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi şi o capacitate de stocare de 11.500 metri cubi. Acesta a devenit complet operaţional la finalul lunii martie şi include birouri şi zone funcţionale pentru noii angajaţi.

Hub-ul va deservi în prima fază 15 ţări din Uniunea Europeană şi opt din afara blocului comunitar. Reţeaua se va extinde, urmând să includă şi alte state europene.

„Noul hub regional înfiinţat în Argeş este încă o dovadă a angajamentului nostru faţă de România şi a poziţiei speciale de care aceasta se bucură în cadrul grupului Arcelik. România are un rol strategic, la intersecţia a trei mari pieţe, ceea ce o face ideală atât ca hub de producţie, cât şi ca un centru important de coordonare a activităţilor logistice. În acelaşi timp, deschiderea acestui depozit se aliniază strategiei noastre de sustenabilitate, axată pe produse fiabile, cu grad de reparabilitate ridicat şi pe reducerea amprentei de carbon”, a declarat Murat Buyukerk, director executiv al Arctic.

Hub-ul va îmbunătăţi semnificativ viteza şi calitatea serviciilor companiei în regiune, termenele de livrare fiind reduse în medie cu 14 zile. Depozitul reprezintă un avantaj pentru piaţa domestică, care va avea astfel un acces facil la stocuri importante de piese de schimb, ceea ce va influenţa pozitiv activitatea reţelei de service-uri Arctic.

Centrul va asigura piese de schimb pentru toate produsele vândute de Arctic şi Arcelik, în principal pentru categoriile frigidere, maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparate de aer condiţionat.

Piesele provin de la cele două fabrici Arctic din România, Găeşti şi Ulmi, și de la cinci fabrici Arcelik din Turcia şi din China.

Citește și:

Leave a Comment