Share

Tensiunile din Catalonia amână marele derby FC Barcelona Real Madrid

Comitetul de competiţii al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF) a decis să amâne până în luna decembrie primul El Clasico al sezonului, între FC Bacelona şi Real Madrid, programat inţial în data de 26 octombrie pe stadionul Camp Nou, în cadrul etapei a 10-a din La Liga.

Conform cotidianului spaniol AS, măsura a fost luată ca urmare a situaţiei tensionate din Catalonia, a cărei capitală este Barcelona, după arestarea mai multor militanţi pentru independenţa acestei regiuni spaniole.

Inţial se vehiculase ideea unei inversări a meciurilor, astfel încât duelul de luna aceasta să aibă loc pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid, iar returul pe Camp Nou, însă nici federaţia şi nici cluburile nu a fost de acord cu această variantă.

Conform publicației spaniole, El Clasico, derby-ul FC Barcelona – Real Madrid ar putea avea loc pe 7 sau 18 decembrie, însă o decizie finală va fi luată la începutul săptămânii viitoare.

Protestatari furioşi după condamnarea la închisoare a nouă lideri ai separatiştilor catalani au ridicat baricade şi au incendiat containere de gunoi joi seara la Barcelona. În mai multe cazuri au fost raportate ciocniri între protestatari şi poliţişti, aceştia din urmă fiind atacaţi cu pietre şi petarde.

Forţele de ordine au reuşit să ţină separaţi participanţii la două demonstraţii – una în sprijinul independenţei Cataloniei, iar cealaltă organizată de extremiştii de dreapta locali. Manifestaţii de mai mică amploare au avut loc în oraşele catalane Girona şi Lleida.

Leave a Comment