Share

Simona Halep învinge și se califică în semifinale la Wimbledon

Simona Halep a reușit o victorie neașteptat de facilă în fața americancei Amanda Anisimova în sferturile de finală ale turnelui de Mare Șlem de la Wimbledon.

Meciul dintre Simona Halep (30 ani, 18 WTA) și Amanda Anisimova (20 ani, 25 WTA), desfășurat astăzi la Wimbledon, a început cu o dominare clară a jucătoarei din România.

Cu o forță rar văzută în ultimele meciuri, Simona Halep a reușit să învingă rapid în primul set, după doar 30 de minute, cu 6-2.

Al doilea set a început tot sub dominarea clară a româncei care a reușit să câștige game după game până la scorul de 5-2. A urmat o revenire neașteptată a Anisimovei care a reușit să revină până la 5-4.

Din fericire, românca a reușit să revină pe final închizând meciul, după 63 de minute, cu scorul de 6-2, 6-4 și s-a calificat în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Wimbledon.

Halep a avut 3 aşi, fiecare jucătoare a făcut câte o dublă greşeală, românca fiind superioară cu al doilea serviciu, dar şi la procentajul mingilor de break, salvând şase din cele 7 create de Anisimova.

Anisimova a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 13-10, dar a făcut multe erori neforţate (27-6).

Românca are acum 3-1 în meciurile directe cu Anisimova, pe care a întrecut-o recent la Bad Homburg, pe iarbă, cu 6-2, 6-1, în sferturi. Americanca a câştigat primul lor duel, în 2019, în sferturi la Roland Garros, cu 6-2, 6-4, iar Halep şi-a luat revanşa un an mai târziu, în turul al treilea al Openului Franţei, cu 6-0, 6-1.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 535.000 de lire sterline, iar în penultimul act al competiției o va înfrunta pe kazaha Elena Rîbakina, care a învins-o tot astăzi pe australianca Ajla Tomljanovic în trei seturi, 4-6, 6-2, 6-3.

Citește și:

Leave a Comment