Share

Regia de transport din Paris a suspendat utilizarea autobuzelor electrice Bollore

RATP, operatorul de transport din Paris, a anunțat suspendarea temporară a utilizării autobuzelor electrice Bollore.

Conform RATP, cele 149 de autobuze Bollore Bluebus operate pe rutele din Paris au fost oprite temporar în garaje din cauza a două incendii succesive.

„RATP a solicitat un raport complet producătorului Bollore pentru a explica cauzele acestor incidente”, au menționat oficialii operatorului de transport în timp ce producătorul francez de vehicule nu a făcut încă declarații pe această temă.

Este însă cert că la finalul săptămânii trecute, un autobuz electric Bollore Bluebus aflat pe traseu a luat foc în apropierea bibliotecii naționale. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime.

„Având în vedere că acesta a fost al doilea incendiu recent petrecut la un autobuz electric din aceeași serie Bollore Bluebus 5SE în mai puțin de o lună, RATP a luat decizia (…) de a retrage temporar cele 149 de autobuze electrice”, a menționat RATP.

La începutul lui aprilie, un alt autobuz Bollore Bluebus a luat foc pe bulevardul Saint-Germain din Paris.

RATP, care deservește una dintre cele mai mari rețele de transport public din Europa, are în portofoliu o flotă de circa 4.700 de vehicule dintre care nu mai puțin de 500 sunt autobuze electrice.

Autobuzele electrice ale RATP sunt furnizate de Bollore, Alstom și Heuliez Bus.

Leave a Comment