Share

Peste 1000 de showroom-uri Dacia și-au schimbat imaginea

Până la sfârșitul lui noiembrie 2023, peste 1.000 de showroom-uri Dacia au implementat deja noua identitate de marcă. Procesul de rebranding se va încheia în iunie 2024 când noul Duster va ajunge la dealeri.

Oficialii mărcii Dacia, parte a grupului renault, au anunțat astăzi că, până la sfârșitul lunii noiembrie 2023, peste 1.000 de dealeri din 30 de țări au adoptat deja noua identitate de marcă. Implementarea a început în aprilie 2022 și se va încheia în iunie 2024 odată cu intrarea noului Duster în showroom-uri.

Rețeaua comercială a mărcii Dacia cunoaște, de la începutul anului 2022, un amplu proces de transformare, prin adoptarea noii identități vizuale de brand. Obiectivul acestui demers este de a consolida atractivitatea și vizibilitatea showroom-urilor mărcii cu ajutorul unei semnalistici exterioare de impact.

Până la sfârșitul lunii noiembrie 2023, peste 1.000 de puncte de vânzare au implementat deja noua identitate de marcă. Doar în cursul ultimului an, 750 de showroom-uri au adoptat noua identitate, ceea ce echivalează cu o medie de trei inaugurări în fiecare zi lucrătoare. În România, 97% din locațiile Dacia au adoptat deja în exterior noua identitate vizuală a mărcii.

Până la sfârșitul lunii noiembrie 2023, peste 1.000 de dealeri din 30 de țări au adoptat deja noua identitate de marcă. Implementarea a început în aprilie 2022 (pentru exteriorul showroom-urilor) iar din aprilie 2023 demersul a fost extins și asupra amenajărilor interioare.

În România, 58 din cele 60 de locații Dacia (showroom + atelier) au adoptat deja noua identitate de marcă la exterior. În ceea ce privește amenajarea interioară, până la sfârșitul anului 2023, numărul locațiilor aliniate la noul standard va ajunge la 35.

Obiectivul propus este ca până la lansarea Noului Duster, în iunie 2024, toate showroom-urile Dacia din perimetrul de comercializare al mărcii să adopte noua identitate vizuală. Aceasta înseamnă aproape 2.000 de showroom-uri.

Conform Dacia, privite din exterior, showroom-urile relevă un univers grafic simplu, vizibil și de impact, oferindu-le clienților un parcurs intuitiv și ușor. Diferitele elemente de semnalistică (steaguri, totemuri, indicatoare, parcări etc.) sunt ușor de identificat.

Culoarea kaki, specifică Dacia, rămâne un reper important, facilitând recunoașterea unui showroom al mărcii, indiferent de locul unde este amplasat.

Atunci când showroom-ul Dacia este integrat într-un complex multi-brand al grupului Renault, semnalistica specifică permite identificarea clară a spațiului dedicat mărcii, asigurând direcționarea clientului către serviciul pe care îl caută.

Ca și în cazul identității vizuale exterioare, noul univers interior al punctelor de vânzare Dacia este întruchipat de emblema care combină literele D și C, simbolizând soliditatea unei verigi de lanț, și de noua paletă de culori, care reflectă spiritul outdoor al mărcii. Noile amenajări interioare, flexibile și prietenoase cu mediul, au fost concepute pentru a ușura experiența clienților, reafirmând totodată valorile de brand ale mărcii Dacia: «Eco-smart: economică și ecologică», «Robustă și Outdoor», «Esențială și Cool».

Citește și:

Leave a Comment