Share

ONV Law: România ar putea atrage investiţii de cel puţin două miliarde de euro în acest an

O analiză a consultanților ONV Law arată că România ar putea atrage un volum de investiţii de cel puţin două miliarde de euro până la finalul anului.

Studiul arată că zonele de interes pentru investitorii cu capital străin sunt cele din proximitatea Capitalei, din Banat, Crişana şi Moldova.

Potrivit consultanţilor ONV Law, ţara noastră se află pe un trend ascendent în ceea ce priveşte atractivitatea investiţională, pe un volum al investiţiilor străine în creştere cu peste 50% până la jumătatea anului curent, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021.

„Ucraina a reprezentat, până nu demult, un punct strategic important pentru multe companii globale care au avut în plan investiţii majore de business în ţara vecină, în principiu datorită facilităţilor fiscale şi a forţei de muncă accesibile. Războiul declanşat la începutul anului a schimbat însă aceste perspective, iar România se numără acum printre ţările care absorb o mare parte a capitalului străin disponibil, alături de Polonia. Alături de noi investiţii preconizate, mai multe companii şi-au relocat sau au în plan să îşi mute activitatea din Ucraina sau Rusia în ţara noastră, ceea ce reprezintă de asemenea noi investiţii locale. Capitala, Moldova şi zonele din vestul României sunt preferate de investitori”, notează sursa citată.

În acest context, domenii precum sectorul automotive, IT&C, retail sau logistic sunt cele în care se prefigurează noi investiţii. Totodată, sectorul agribusiness va înregistra o majorare a investiţiilor străine în perioada următoare, în special pentru producţia de îngrăşăminte sau procesare, apreciază specialiştii. Deja, patru companii din Ucraina şi Rusia au anunţat relocarea activităţilor în zona de sud a României.

În plus, printre companiile care intenţionează să investească în România în perioada următoare se află grupuri originare din Italia, Germania, Franţa şi SUA.

ONV Law este o companie fondată în anul 2000, ce acordă consultanţă juridică clienţilor privaţi şi instituţionali în domenii, precum: achiziţii publice şi concesiuni, market entry, dreptul aviaţiei şi infrastructură aeroportuară, dreptul societar, dreptul muncii, dreptul concurenţei, dreptul mediului şi dreptul digital.

Leave a Comment