Share

Ministrul Muncii: Am solicitat o majorare a pensiilor cu cel puţin 10% de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a declarat la Iaşi că lucrează la un program de măsuri sociale pentru iarna următoare.

Ministrul Muncii a arătat că programul la care lucrează vizează un pachet de măsuri sociale prin care să fie acordat sprijinul necesar cetăţenilor pentru iarna 2022-2023.

„Va fi un program de măsuri sociale. Am solicitat, în urma calculelor şi analizelor făcute, o majorare a pensiilor cu cel puţin 10% de la 1 ianuarie. În urma discuţiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu preşedintele PSD, dar şi cu premierul, începând de astăzi la nivelul Ministerului Muncii am declanşat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuţie transparentă cu partenerii sociali, angajatori, patronate şi sindicate, astfel încât de la 1 ianuarie să avem şi o creştere a salariului minim brut garantat în plată ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European pe 6 iunie 2022, dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European”, a declarat Marius Budăi.

Totodată, el a explicat că „discuţiile preliminare din cadrul Comisiei de Dialog Social vor fi translatate în cadrul Comitetului Naţional Tripartit, acolo unde toţi miniştri vom discuta cu mediul de afaceri, dar şi cu sindicatele, pentru o creştere a salariului minim care să se întâmple de la 1 ianuarie. Noi ne dorim să intervenim până la 1 ianuarie, pentru că nu vrem să bulversăm activitatea economică pe un buget deja creat până la sfârşitul anului”, a precizat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriel Firea, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi s-au aflat la Iaşi pentru a lua parte la o dezbatere care vizează prevenirea abandonului şcolar.

Leave a Comment