Share

Marca Volkswagen anunță reduceri ale costurilor cu personalul

La doar o săptămână după ce șeful mărcii Volkswagen anunța că va trebui să eficientizeze activitatea „inclusiv la nivel de personal”, o notă internă dezvăluie că există planuri pentru o reducere cu o cincime a costurilor cu personalul.

Conducerea mărcii Volkswagen, parte a grupului cu același nume, plănuiește să reducă cu o cincime costurile cu personalul administrativ, acest lucru realizându-se prin prin încheierea contractelor la termen și pensionări anticipate, nu prin concedieri.

Conform unui document intern ajuns în posesia Reuters, programul de reducere a costurilor cu personalul presupune modificări ample, inclusiv la nivelul organizării muncii.

Astfel, directorul general al mărcii, Thomas Schäfer, le-a transmis angajaților că „este cât se poate de clar este că în viitor va trebui să operăm cu mai puțini oameni în multe domenii la Volkswagen”.

Totuși, „asta nu înseamnă mai multă muncă pentru mai puțini oameni, ci mai degrabă renunțarea la vechile obiceiuri”, a completat Schäfer.

Alte măsuri din planul de eficientizare implică reducerea ciclurilor de producție la 50 de luni la doar 36, reducerea timpului total de producție, precum și renunțarea la construcția unui nou sediu de cercetare și dezvoltare în valoare de 800 de milioane de euro care trebuia dezvoltat lângă uzinele de la în Wolfsburg.

La fel ca și alți producători auto, Volkswagen a fost afectat de inflație, de concurența acerbă din Asia, precum și de costurile ridicate ale forței de muncă și energiei. Tocmai de aceea, pe 27 noiembrie, în timpul negocierilor cu sindicatele pentru acceptarea programului de reducere a costurilor, Thomas Schäfer avertiza că „situaţia este critică”.

„(n.n. – Programul) nu va funcţiona fără tăieri semnificative. Trebuie să rezolvăm problemele critice, inclusiv la nivel de personal. (…) Cu multe dintre structurile, procesele şi costurile noastre preexistente, nu mai suntem competitivi ca marcă”, le-a spus Schäfer angajaților.

Încă de atunci Gunnar Kilian, directorul de personal al mărcii explica modalitatea de reducere a costurilor cu personalul prin pensionări anticipate.„Trebuie să considerăm curba demografică drept un avantaj şi să profităm la maximum de reglementările privind pensionarea anticipată în următorii ani. (…) Trebuie să ne reducem costurile şi să ne descurcăm cu mai puţini angajaţi pentru a rămâne un angajator cu un viitor garantat”, menționa Gunnar Kilian.

Grupul Volkswagen are în plan să realizeze reduceri de costuri în valoare de aproximativ 10 miliarde de euro la marca principală a grupului şi, de asemenea, să crească rentabilitatea acesteia de la 3,4% până la 6,5% cât mai repede posibil.

Citește și:

Leave a Comment