Share

Linia de tramvai 41, suspendată. Va fi înlocuită de autobuzul 641

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat că linia de tramvai 41 va fi suspendată începând de mâine, 21 octombrie. Călătorii vor putea utiliza autobuzul 641.

Bucureștenii care se deplasează cu lina de tramvai 41 primesc o veste proastă de la STB. În perioada 21 – 25 octombrie, acest mijloc de transport va fi suspendat pentru a permite Metrorex să execute o serie de lucrări de deviere a liniei. Conform oficialilor STB, în perioada menționată Metrorex va devia linia în scopul finalizării pasajului pietonal de la staţia de metrou „Parc Drumul Taberei”, de pe noua magistrală 5.

Pentru transportul călătorilor care utilizau linia de tramvai 41 va fi înfiinţată o linie navetă de autobuze cu indicativul 641, care va funcţiona pe toată lungimea traseului între terminalele „Piaţa Presei” şi „Ghencea”.

Totodată, cei de la STB menționează și că, de pe 21 octombrie 2020, va începe modernizarea peronului de la staţia de tramvai Uverturii. Este posibil ca aceste lucrări să depăşească termenul de 25 octombrie, până la care linia de tramvai va fi suspendată, asta însemnând că, odată cu reluarea circulaţiei tramvaielor, staţia Uverturii va fi suspendată pentru tramvaie până la finalizarea modernizării peronului.

Având în vedere ambuteiajele zilnice de pe calea rutieră paralelă liniei de tramvai 41 este limpede că legătura dintre vestul și nordul Bucureștiului va fi realizată cu greu și cu timpi de deplasare mult mai mari decât până acum.

Totuși, STB menționează că „va monitoriza cu atenţie funcţionarea liniei 641 şi va interveni operativ în reconfigurarea programului de circulaţie, în cazul în care cererea de transport o va impune. De asemenea, pentru fluidizarea traficului în zonele aglomerate de pe traseu, STB SA va colabora cu agenţii de poliţie”.

Metrorex vorbește doar de „devierea” liniei de tramvai 41, nu de „suspendare”

Metrorex a anunțat ieri că linia de tramvai 41 va fi deviată în perioada 21 – 25 octombrie 2020 pentru continuarea lucrărilor la pasajul pietonal de la staţia de metrou Parc Drumul Taberei. Nicidecum de supendare.

„Devierea locală a tramvaiului 41 este necesară pentru continuarea şi finalizarea tuturor lucrărilor de deviere a reţelelor de utilităţi (canal 3000, arteră apă, termoficare, reţea de medie presiune gaz şi reţea de telecomunicaţii) existente sub linia de tramvai, pentru eliberarea amplasamentului viitorului pasaj intermodal subteran ce va face legătura dintre staţia de metrou Parc Drumul Taberei şi piaţă, cu acces şi la refugiile liniei de tramvai 41”, se menţionează oficialii Metrorex.

Ei precizează că etapele de deviere au fost aprobate atât la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti, cât şi la nivelul Societăţii de Transport Bucureşti.

STB anunţase anterior suspendarea liniei de tramvai 41 pentru perioada 14 – 18 octombrie, însă, ulterior, a decis amânarea acestei măsuri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile anunţate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) prin emiterea avertizărilor de tip cod galben de vânt puternic şi ploi abundente.

Citește și:

Leave a Comment