Share

Leonardo Badea demisionează de la ASF pentru a deveni viceguvernator al BNR

Leonardo Badea şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) începând cu data de 11 octombrie 2019.

Demisia lui Leonardo Badea vine în contextul în care el va ocupa din această toamnă poziţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României. Noul Consiliul de Administraţie al BNR a fost numit de Parlament la începutul lunii iulie.

Atribuţiile lui Badea vor fi preluate de Doina Dascălu, în prezent prim-vicepreşedinte al ASF.

Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, respectiv articolul 13, alin. 2, în cazul imposibilităţii temporare de exercitare a prerogativelor preşedintelui, reprezentarea ASF revine prim-vicepreşedintelui. În prezent această funcţie este deţinută de Elena Doina Dascălu.

Născut în 1975, Leonardo Badea este absolvent cu diplomă de licență al Academiei de Studii Economice, București – Universitatea „Valahia“, Târgoviște, are un doctorat obținut tot la ASE București și a urmat Școala post-doctorală academică în economie (SpDAE) din cadrul Academiei Române. Înainte de a fi numit președinte al ASF, Badea a deținut funcția de președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților.

Conform declarației de avere din luna iunie a acestui an, viitorul viceguvernator al BNR deține două mașini – un Volkswagen Tiguan și un BMW X1, două depozite la Banca Transivania – unul de 111.113 lei și altul de 100.281 lei, o casă de 140 mp în Dâmbovița și un teren de 180 mp în același județ.

Leave a Comment