Share

Lacul Pantelimon devine bază pentru o pistă olimpică de canotaj

Federația Română de Canotaj și primăria orașului Pantelimon au anunțat demararea unui parteneriat care are ca scop reluarea activităților de canotaj pe lacul din localitate.

„Este o zi foarte importantă pentru noi toți deoarece demarăm acest parteneriat al Federației Române de Canotaj cu primăria Pantelimon. Un parteneriat al cărui scop este derularea activităților de canotaj pe lacul Pantelimon. Mă bucur foarte mult că am găsit deschidere și oameni cu viziune aici și că pe un lac unde nu există ambarcațiuni canotajul se poate desfășura fără probleme. Mai mult, este un lac foarte mare care permite, în timp, implementarea primei piste olimpice de canotaj din România. Vă spun că acesta este unul dintre obiectivele mele majore încă de pe vremea în care activam ca sportivă. Și nu este doar visul meu, ci al multor generații de canotori olimpici. Țara noastră trebuie să aibă o pistă olimpică unde să poată fi organizate Cupe Mondiale, Campionate Europene. Avem o țară minunată cu care trebuie să ne mândrim și care permite organizarea unor astfel de competiții importante”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj prezentă pe pe faleza lacului Pantelimon la evenimentul „Canotajul pentru toți”.

„Purtăm deja de mai multă vreme discuții cu Federația Română de Canotaj în scopul demarării acestui parteneriat și iată că acum a venit momentul ca el să se concretizeze. Ne bucură foarte mult faptul că putem contribui activ la performanțele acestor sportivi și sperăm că, în viitor, și orașul Pantelimon va da României campioni la canotaj, așa cum a dat sportivi valoroși loturilor naționale de rugby, lupte, tenis de masă, karate și multe altele. În acest sens, am înființat deja o secție de canotaj la A.C.S.O. Viitorul Pantelimon. Sunt convins astfel că parteneriatul va fi unul benefic pentru ambele părți și că vom realiza lucruri mărețe împreună”, a declarat Marian Ivan, primarul orașului Pantelimon.

Leave a Comment