Share

Jaguar I-Pace este European Car of the Year 2019

Modelul Jaguar I-Pace a fost desemnat Mașina Anului 2019 în Europa. Anunțul a fost făcut astăzi, cu o zi înaintea deschiderii Geneva International Motor Show (GIMS).

Jaguar I-Pace a primit titlul european Mașina Anului 2019 după ce a concurat în finală cu modele precum Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes-Benz Clasa A și Peugeot 508. Lupta din finală a fost extrem de strânsă între Alpine A110 și Jaguar I-Pace, ambele primind mai întâi același număr de voturi. A urmat o rejurizare care a pus în fruntea clasamentului modelul britanic.

Finalistele menționate au fost selectate de un juriu format din 60 de membri, jurnaliști ai unor publicații de prestigiu din domeniul auto precum Autorevue (Austria), L`Argus (Franța), Le Monde (Franța), Auto Motor und Sport (Germania), Automobilwoche (Germania), Irish Times (Irlanda), Quattroruote (Italia), Auto Visie (Olanda), El Mundo (Spania), Autocar (Marea Britanie).

Anul trecut, premiul a fost câștigat de Volvo XC40.

Câteva cifre interesante

Ajunsă la cea de-a 56-a ediție, competiția COTY este cea mai longevivă din domeniul auto. Edițiile anterioare au scos la iveală câteva cifre foarte interesante.

  • Cea mai mică diferență între primul și al doilea loc a fost de doar 1 punct. S-a întâmplat la ediția din 2001 când Alfa Romeo a învins Ford Mondeo, dar și la cea din 2009 când Opel Insignia a învins Ford Fiesta.
  • Doar două modele au obținut titlul COTY de două ori cu generații diferite, Renault Clio și Volkswagen Golf
  • Modelele a 19 mărci au primit de-a lungul istoriei titlul COTY
  • Fiat și Renault sunt mărcile cu cele mai multe victorii, 9, respectiv 6.
  • Prima ediție a COTY a avut loc în 1963 când titlul a fost cucerit de Rover 2000.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de semne și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment