Share

Ion Țiriac va construi o arenă de tenis la Otopeni. Cursuri gratuite de patinaj la Allianz-Țiriac Arena

Fundația omului de afaceri Ion Țiriac va lansa pe 21 ianuarie un program gratuit de inițiere în patinaj la Allianz-Țiriac Arena din Otopeni. Lângă aceasta va fi construită o arenă de tenis.

Fundația Țiriac lansează sâmbătă, 21 ianuarie 2023, programul gratuit de inițiere în patinaj. Evenimentul se va desfășura la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena și are scopul de a identifica copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani cu înclinații și interes pentru practicarea patinajului. Micuții vor frecventa gratuit, de până la cinci ori pe săptămână, cursurile de inițiere în acest sport, iar ulterior, cei mai buni dintre ei vor putea fi integrați în echipele de hochei înființate de Fundația Țiriac sau la cursurile specializate în patinaj artistic.

„Scopul acestui proiect este inițierea copiilor în patinaj, unul dintre cele mai îndrăgite sporturi de iarnă, indiferent dacă ne referim la sport de agrement sau de performanță. Așteptăm copii activi, curioși și dornici să descopere o nouă activitate sportivă. Fundația Țiriac încurajează practicarea sportului de la vârste fragede și oferă oportunități de dezvoltare copiilor și tinerilor pentru a duce un mod de viață activ și sănătos”, a declarat cu acestă ocazie Ion Țiriac.

Înscrierile la selecție se realizează prin e-mail sau telefonic în limita celor 100 de locuri disponibile. Pe toată durata selecției, copiii vor fi supravegheați și ajutați să intre pe gheață de echipa de antrenori ai patinoarului.

Copiii vor începe antrenamentele în data de 23 ianuarie. Acestea se vor desfășura de luni până vineri, în intervalele orare 13:00-14:00 și 14:00 – 15:00. Fundația Țiriac pune la dispoziția juniorilor acces gratuit pe gheață, antrenori calificați și echipamentul necesar pentru practicarea acestui sport.

În opinia lui Ion Țiriac, patinoarul Flamaropol trebuie costruit la marginea Capitalei

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat și că, în viziunea sa, Patinoarul „Mihai Flamaropol” nu trebuie construit pe actualul amplasament, în cadrul Complexului „Lia Manoliu”, ci la marginea Bucureştiului.

„Cum e treaba cu patinoarul Flamaropol? Nu-l cunosc pe domnul primar (n.n. – Nicuşor Dan), dar eu, generaţia mea, dar şi generaţia asta de copii de acum, toţi îi mulţumim pentru că în sfârşit se apucă să facă un patinoar. Important este că nouă acum ne trebuie nişte lucruri funcţionale. Nimic mai mult, nimic mai puţin. E o mică problemă cu locaţia noului patinoar. Ne uităm la fotbal (n.n. – Arena Naţională din Capitală), la cei 50.000 de oameni, care e un coşmar. Ca să te duci acolo faci două ore, atât fac eu de aici… şi când ies, nu ştiu cum mai ies. Deci nu ar trebui să facem patinoarul acolo, pentru că este extraordinar de greu de intrat şi ieşit. Iar în al doilea rând pentru că pentru 3.000 de spectatori să spunem e nevoie de cel puţin 1.000 de locuri de parcare. Nu are niciun rost să spunem că se fac la subsol pentru că totul costă dublu. Şi atunci trebuie văzut unde în Bucureşti există aceste patru hectare, trei pentru parcare şi unul pentru un patinoar bine făcut, cu grădină sus şi tot ce trebuie”, a afirmat fostul tenisman.

„E foarte bine că şi Sectorul 4 face un patinoar. Dar şi primarul trebuie ajutat, că nu are de unde să ştie Primăria de câţi metri pătraţi are nevoie, că îi trebuie şi metrou şi staţie de autobuz şi sens giratoriu şi aşa mai departe. Deci trebuie un primar să-şi ia oameni pe lângă el. Deci încă o dată îi mulţumesc primarului Capitalei, dar fără locuri de parcare nu se poate face patinoar. Să-l facă undeva la capătul Bucureştiului… sau chit că nu mai e în Bucureşti, ci la Chitila sau Voluntari. Dar este nevoie de el, pentru că uite, acum îi vedem pe aceşti copii la un concurs de patinaj artistic (n.n. – EduSport Trophy), sunt câteva sute din toată lumea veniţi, nu doar din Europa… şi sunt pe un patinoar cu 500 de locuri, nici părinţii nu le intră toţi… dar altul nu este şi cu ăsta defilăm”, a adăugat Ion Ţiriac.

Acesta a menţionat că pe terenul de lângă patinoarul pe care îl deţine în Otopeni va construi şi un stadion cu 8.000 – 10.000 de locuri care va găzdui în viitor fostul turneu BRD Năstase Ţiriac Trophy, care se desfăşoară în prezent la Belgrad sub numele de Serbia Open.

„Şi eu trebuie să mă apuc să fac (n.r. – arenă de tenis) şi destul de urgent trebuie să o fac pentru că mi se termină anul ăsta contractul cu sârbii pentru turneul de tenis (n.r. – turneul Serbia Open de la Belgrad, ATP 250)… şi anul viitor nu ştiu unde o să-l fac. Dar pe 2025 ar trebui să am. Însă feciorul meu cel mare nu îmi permite să iau niciun ban de la stat, ceea ce e ridicol, pentru că există bani pentru infrastructură sportivă… deci am putea să facem împreună, dar el a zis ‘Nu, fă pe banii tăi că ai destui’. Şi aşa fac. Piscina este deja începută, iar la stadion am schimbat, o să fac unul între 8 şi 10.000 de locuri acoperit şi descoperit. A făcut Red Bull în Austria şi Germania acelaşi lucru. E o treabă măruntă, doar 10.000, dar o ai şi e universală. Adică e cu covor de iarbă, îl stropeşti şi a doua zi îl ai, iar a treia zi îl dai jos şi poţi să joci baschet, handbal şi tot ce-ţi trebuie. Şi aşa o să ai şi pentru tenis 2-3 săptămâni când or trebui. Deci e uşor de făcut. Eu l-am văzut pe acest prim-ministru de trei ori în viaţa mea, e dispus, e mereu deschis, niciun fel de problemă. Şi uite că Fundaţia Ţiriac a devenit prin hotărâre de guvern de utilitate publică. Stătea cererea pe la Ministerul Sportului de trei luni şi nu îi dădea drumul nimeni. Şi atunci a luat-o prim-ministrul şi a făcut-o şi îi mulţumesc. Şi aşa cum am promis dau înapoi Fundaţia Olimpică la COSR, să vedem ce face cu ea, dacă nu face nimic cu ea degeaba i-o dau”, a menţionat Ion Ţiriac.

Omul de afaceri a comentat și angajamentul de colaborator al Securităţii semnat în perioada în care era jucător de tenis, care a fost publicat zilele trecute în presă.

„Uitaţi-vă în ochii mei, v-am minţit eu vreodată? Eu n-am avut dosar la securitate. ‘Domnule ministru Rus, scoate domne’ dosarul să-l văd şi eu’, dar zice: ‘Domnu’ Ţiriac, nu ai’. ‘Cum să nu am pentru că am fost miliţian şi 30 de ani am fost privilegiatul acestei ţări. Eu aveam atunci un paşaport pe care dumneavoastră nu-l aveaţi’. Şi mă duceam, intram şi ieşeam. Şi mă întreba: ‘Tovarăşu Ţiriac, unde ai fost?’. ‘Păi am fost la Washington la turneu’… ‘Şi ce ai făcut acolo?’. Deci trebuia să dau un raport când mă întorceam. Şi spuneam că am jucat tenis. ‘Dar pe lângă tenis ce-ai mai văzut?’… ‘Aţi fost la Kennedy acasă?’… şi spuneam ‘Păi de acum ştiţi? Cei de la CIA ştiu de vreo 10 ani, aşa că şi voi trebuie să ştiţi tot de 10 ani’. ‘Şi ce aţi făcut acolo?’. ‘Am făcut cârnaţi şi am jucat fotbal american’. Adică toate treburile astea (n.r. – erau raportate). Şi apoi, ghici ciupercă ce-i, a apărut dosarul că eram Ţiţi Vivilică sau cumva (n.r. – Titi Ionescu). Băi, fraţilor, oamenii ăia trebuiau să scrie şi ei ceva. Ce trebuiau să scrie, habar nu am, pentru că acum când l-am citit mi-a venit să râd. ‘1.000 de dolari a schimbat Costică Năstase (n.r. – Ilie Năstase) la Hilton la Atena din lei în dolari”… dar noi nu aveam 20 de dolari, de unde 1.000? Nici nu ştiai cum arată dolarii. Dar nu asta e problema. Problema care mă deranjează… cine l-a pus, l-a pus… e un nemernic din ăsta care tot din sport vine, fără să dau numele, pentru că sunt prieten eu cu Vizer. Sunt prieten cu Vizer şi sunt un mare preşedinte. Dar ce mă deranjează în concluzie: ‘Tovarăşu’ este un tovarăş bun, este un patriot, dar nu este un camarad bun, nu vrea să coopereze’. Cum să nu cooperez? Eu am cooperat cu toţi, dar nu au vrut să mă treacă la securitate. M-au ţinut la Miliţie pentru că dădea cu 20 de lei mai puţin. Însă eu probleme din astea nu am”, a spus Ion Ţiriac.

Citește și:

Leave a Comment