Share

IAA Mobility 2023 este considerat un succes, atrâgând peste 500.000 de vizitatori

Ediția din 2023 a IAA Mobility a luat sfârșit după șapte zile în care atât halele centrului expozițional cât și bulevardele orașului Munchen au fost pline de produse și soluții necesare mobilității.

VDA (Asociația Industriei Auto Germane), organizatorul Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) de la Munchen, a făcut bilanțul celor șapte zile în care cea mai importantă expoziție auto și de mobilitate a strălucit în inima Bavariei.

Conform datelor preliminare, la centrul expozițional de lângă Munchen, ar și la standurile de pe marile bulevarde ale orașului au vizitat standurile expozanților peste 500.000 de persoane, cu 100.000 mai multe decât la ediția din 2021. Mai mult decât atât, datele statistice arată că la eveniment au luat parte peste 3.700 de jurnaliști din 82 de țări care au făcut ca acoperirea internațională a evenimentului să se majoreze cu 70%.

Un sondaj realizat de organizatori în timpul IAA Mobility 2023 arată că 92% dintre vizitatori au evaluat evenimentul ca fiind bun sau chiar excelent.

De altfel, chiar Hildegard Müller, președintele VDA, a declarat că „imaginile și informațiile care au fost trimise lumii de la Munchen în ultimele zile arată că putem privi viitorul cu încredere și că industria auto germană își îndeplinește misiunea, aceea de a inspira oamenii cu conceptele și soluțiile sale, cu inovații și pasiune”.

Entuziasmul cu care vizitatorii au căutat noutățile prezentate la standurile de la centrul expozițional sau din centrul orașului bavarez a fost stimulat de prezența la Munchen a 750 de expozanți care, incluzând atât mașini cât și alte mijloace de transport sau soluții tehnice, au avut la standuri mai bine de 300 de premiere mondiale.

După o lungă perioadă în care s-a desfășurat la Frankfurt, IAA a avut o primă ediție la Munchen în 2021. Grație unui concept aparte și creșterii de la o ediție la alta, o nouă ediție va avea loc și în 2025.

„Suntem în discuții avansate și constructive cu Messe Munchen GmbH pentru IAA Mobility 2025”, a declarat Hildegard Müller, șefa VDA, în timp ce publicația germană Automobilwoche scrie că negocierile pentru o nouă ediție ar trebui să fie o simplă formalitate, pentru că, așa cum susțin mulți dintre expozanții prezenți în 2023, „toată lumea vrea IAA la Munchen”.

Citește și:

Leave a Comment