Share

Hyundai a dezvăluit liniile viitorului model electric Ioniq 6

Producătorul auto Hyundai a dezvăluit o schiță de design a celui de-al doilea model al gamei 100% electrice Ioniq.

Imaginea publicată de Hyundai prezintă liniile distinctive ale exteriorului viitorului Ioniq 6, care au ca sursă de inspirație conceptul EV – Prophecy.

Tipologia designului – „electrified streamliner” -, cu linii simple și formă aerodinamică, reflectă angajamentul Hyundai de a răspunde atât nevoilor estetice, cât și celor funcționale ale clienților în noua eră a mobilității electrice.

Construit având la bază platforma Electric Global Modular Platform, Ioniq 6 are un ampatament lung și un interior proiectat pentru confort optim.

Conform companiei, noi detalii despre viitorul Ioniq 6 vor fi dezvăluite în perioada următoare.

Conceptul Hyundai Profecy, transformat în mașină de serie

Liniile din schița prezentată acum par foarte apropiate de cele ale conceptului Profecy, detaliu care susține ideea că mașina va semăna foarte mult cu vehiculul prezentat la expoziția auto de la Munchen (IAA) de anul trecut.

Primele detalii despre Profecy au fost făcute publice de Hyundai încă din primăvara anului 2020. Pe atunci, Luc Donckerwolke, Chief Design Officer la Hyundai Motor Group menționa că acest concept prefigurează direcția de design a viitoarelor modele ale mărcii, stabilind în același timp un etalon pentru autovehiculele electrice ale gamei.

Profilul fluid, asemănător unui coupe, este inspirat de mașinile de epocă din anii 1920 – 1930. Designul se remarca printr-o aerodinamică excelentă. Jantele permit canalizarea fluxului de aer spre partea laterală a caroseriei, efectul fiind amplificat de spoilerul spate, prin gestionarea forței de apăsare care îmbunătățeste stabilitatea autovehiculului la deplasarea cu viteză mare.

În august 2020, Hyundai a lansat noul brand Ioniq dedicat autovehiculelor electrice. Ulterior, a fost prezentată platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) dedicată acestora, iar modelul de serie Ioniq 5, lansat în februarie 2021, este primul autovehicul electric al mărcii construit pe această bază tehnică.

Citește și:

Leave a Comment