Share

Grupul LVMH, controlat de miliardarul Bernard Arnault, a cumpărat celebra companie Tiffany & Co

LVMH, grup care îl are ca președinte pe al treilea cel mai bogat om din lume, Bernard Arnault, a confirmat că va plăti 16,2 miliarde de dolari în numerar pentru achiziţionarea brandului american de bijuterii de lux Tiffany & Co. LifeNews.ro a anunțat că tranzacția ar putea avea loc încă din luna octombrie.

Așa cum LifeNews.ro anunța încă din octombrie, grupul francez Louis Vuitton – Moet – Hennessy (LVMH) cumpără Tiffany & Co.

Oferta de 135 de dolari pe acţiune este cea mai mare achiziţie de până acum a grupului francez LVMH, conglomeratul care deţine, printre altele, brandurile Louis Vuitton, Moët & Chandon, Hennessy, Givenchy, Guerlain şi Bulgari. Tranzacţia va permite extinderea celei mai mici afaceri a LVMH, divizia de bijuterii şi ceasuri, din care fac parte mărci precum Bulgari, Chaumet, Hublot, TAG Heuer sau Zenith.

„Achiziţionarea Tiffany va întări poziţia LVMH pe segmentul de bijuterii şi va majora prezenţa companiei pe piaţa din SUA”, se arată într-o declaraţie comună a LVMH şi Tiffany, care estimează că tranzacţia se va finaliza la mijlocul anului viitor.

Tiffany, înfiinţată la New York în 1837, cu peste 300 de magazine pe plan global şi cunoscută în urma filmului în care a jucat celebra actriţă Audrey Hepburn, era una din cele mai căutate firme pentru preluări.

Grupul LVMH este controlat de al treilea cel mai bogat om din lume și liderul european în privința averii, francezul Barnard Arnault. Conform Forbes, la data de 25 noiembrie 2019, averea acestuia era estimată la 107,1 miliarde de dolari.

Luni dimineaţă, acţiunile LVMH au urcat cu 1,8% la Bursa de la Paris.

Foto: Christophe Ena

Citește și:

Leave a Comment