Share

Emma Răducanu a ratat întâlnirea cu Simona Halep în semifinalele Transylvania Open

La scurt timp după ce Simona Halep a câștigat meciul din sferturi cu Jaqueline Cristian, Emma Răducanu a fost învinsă de ucrainianca Marta Kostyuk. Aceasta din urmă se va întâlni cu Halep în semifinalele Transylvania Open.

Simona Halep s-a calificat cu uşurinţă în semifinalele turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca după ce a învins-o pe Jaqueline Cristian cu 6-1, 6-1. Emma Răducanu a pierdut în ultimul meci al zilei după doar 57 de minute.

Halep (30 ani, 18 WTA) a încheiat în 67 de minute duelul cu tânăra sa conaţională (23 ani, 105 WTA), dominând cu autoritate jocul desfășurat în BT Arena din Cluj-Napoca.

Meciul cu Cristian a avut multe momente frumoase, dar Jaqueline Cristian, o revelaţie la Transylvania Open, după victoriile reuşite contra unor adversare mai bine cotate ca slovena Kaja Juvan sau australianca Ajla Tomljanovic, a comis prea multe greşeli din dorinţa de a se impune în faţa fostului număr 1 mondial.

Emma Răducanu, învinsă la scor

În ultimul meci al zilei, britanica Emma Răducanu a fost încinsă clar de Marta Kostyuk cu scorul de 6-2, 6-1. Răducanu (18 ani, 23 ani), a treia favorită, s-a înclinat în mai puţin de o oră (57 min) în faţa adversarei sale (19 ani, 55 WTA).

Emma Răducanu, al cărei tată este român, a greşit foarte mult în acest meci în care a încercat să încheie punctele cât mai repede. Kostiuk a jucat cu multă ambiţie şi a ţinut să îşi demonstreze talentul în faţa unei adversare din aceeaşi generaţie, care a reuşit o performanţă remarcabilă.

Răducanu a făcut 7 duble greşeli, în timp ce Kostiuk a reuşit 4 aşi şi a comis două duble greşeli. Procentajele britanicei la serviciu au fost net inferioare în faţa adversarei. Dacă raportul mingilor direct câştigătoare a fost egal, 12-12, dar la erori neforţate, Răducanu a totalizat 41, în timp ce Kostiuk a făcut doar 16.

Ca urmatre a rezultatelor de astăzi, mâine, în penultimul act la Cluj-Napoca, Marta Kostiuk o va înfrunta pe Simona Halep, principala favorită. Cele două s-au întâlnit și la începutul lunii, în turul al doilea la Indian Wells, fostul lider mondial câştigând cu 7-6 (2), 6-1.

În celălalt meci de simplu din semifinale vor juca Rebecca Peterson și Anett Kontaveit.

Turneul Transylvania Open de la Cluj-Napoca e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari.

Leave a Comment