Share

Drosera Building a cumpărat hotelul Coroana de Aur din Bistrița cu 3,48 mil. euro, plus TVA

Hotelul Coroana de Aur din Bistrița a fost vândut cu 3,48 milioane de euro, plus TVA, companiei Drosera Building deținută de antreprenori români.

Hotelul Coroana de Aur din Bistrița, tranzacţionat în cadrul unei licitaţii publice care a avut loc pe 21 decembrie, este compus din teren de 2.958 mp şi construcţie în regim de înălţime S+P+3E cu o suprafaţă construită de 1.900 mp.

Situat în centrul Bistriţei, hotelul Coroana de Aur a fost inaugurat pe 30 aprilie 1974 și este un edificiu reprezentativ al oraşului. În acel an primul grup de turişti englezi – membri ai Societăţii Transilvania din Londra – au fost pionierii turismului influenţat şi inspirat de personajul Dracula.

Hotelul Coroana de Aur din Bistrița a beneficiat de o renovare de proporţii încheiată la finalul anului 2013, devenind un hotel de patru stele.

CITR, în calitate de lichidator judiciar al Hotel Coroana de Aur SRL, a vândut construcția cu 3,48 milioane de euro, plus TVA.

„Deşi încă activăm într-un un context plin de incertitudini, iată că turismul joacă un rol important în economia românească şi atrage investitori. În cazul de faţă, o societate cu capital românesc, Drosera Building Bistriţa, deţinută de antreprenori locali, respectiv fraţii Moldovan, proprietarii cramei Jelna, împreună cu Florin Font, au cumpărat, în cadrul unei licitaţii publice, hotelul Coroana de Aur. Antreprenorii plănuiesc să investească în modernizarea hotelului şi să îi continue istoria”, a declarat Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR.

CITR activează pe piața de insolvenţă şi restructurare din România încă din 2008. Cu o experienţă de peste 22 de ani şi aproximativ 1.100 de proiecte gestionate de-al lungul timpului, CITR distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor. CITR este parte a Impetum Group.

Leave a Comment