Share

Detalii ale viitorului BMW Seria 7, prezentate la expoziția auto de la Munchen

Bavarezii pregătesc premiera mondială a unui concept premergător BMW Seria 7 la expoziția auto de la Munchen care va avea loc la jumătatea lunii septembrie a acestui an.

Un oficial BMW a confirmat pentru AutomotiveNews că expoziția auto de la Munchen (IAA) va avea printre premiere un concept care dezvăluie elementele cheie de design ale următoarei generații a Seriei 7. Acesta va fi primul vehicul al mărcii premium bavareze care are la bază arhitectura „Neue Klasse” care a fost proiectată în primul mașini complet electrice dar poate găzdui și motoare diesel sau alimentate cu benzină.

Extrem de flexibilă, „Neue Klasse” va fi utilizată pentru multe modele viitoare din gama BMW și Rolls-Royces începând cu 2025. Conform sursei citate, platforma tehnică asigură standard tracțiune spate, dar poate găzdui și un un motor electric pe puntea față pentru a susține tracțiunea integrală.

Arhitectura „Neue Klasse” va fi pilonul central în planul BMW de a avea modele complet electrice pentru cel puțin 50% din vânzările sale globale până în 2030. „Până în 2030 ne vom reduce amprenta de carbon pe vehicul cu cel puțin o treime față de nivelurile din 2019”, a declarat la începutul acestui an Oliver Zipse, CEO al BMW.

De-a lungul timpului, noua platformă BMW va înlocui cele două arhitecturi actuale UKL (tracțiune față și integrală) utilizată pentru mașinile BMW și Mini cu dimensiuni reduse și CLAR (tracțiune spate și integrală), utilizată pentru restul gamei producătorului bavarez.

BMW Seria 7, un sedan emblematic

Încă de la prima generație apărută în anii 1970, BMW Seria 7 a fost un sedan emblematic al mărcii. Actuala generație, care a debutat în 2015, s-a clasat pe locul al doilea în segmentul premium superior din Europa în 2020, cu vânzări de 6.348 de unități. Conform JATO Dynamics, liderul segmentului mașinilor de lux a fost Porsche Taycan (12.017 unități).

Pe lângă modelul Porsche, principalii concurenți pentru BMW Seria 7 sunt modele precum Audi A8 și Mercedes-Benz Clasa S.

Citește și:

Leave a Comment