Share

Cele mai mari piețe auto din lume în 2020

O analiză realizată de Felipe Munoz, Global Automotive Analyst al companiei de cercetări de piață JATO Dynamics, arată care sunt cele mai mari piețe auto din lume.

Conform analistului Felipe Munoz, China rămâne cea mai mare piață auto a lumii. În ciuda pandemiei, marele stat asiatic a reușit să își revină rapid și, așa cum era de așteptat, ocupă prima poziție în clasamentul vânzărilor de mașini, la mare distanță de restul plutonului. În 2020 chinezii au cumpărat 25,23 milioane de mașini.

Pe locul secund se află Statele Unite ale Americii, o piață de 14,55 milioane de vehicule, iar locul trei este ocupat de Japonia cu 4,54 milioane de mașini. Primele trei piețe ale lumii au raportat și scăderi reduse în ciuda problemelor cauzate de pandemie. Astfel, în timp ce piața din China s-a redus față de 2019 cu doar 2%, cea din SUA a scăzut cu 15%, iar cea din Japonia cu 11%.

Germania este piața auto care ocupă poziția a patra în Top 10 cu 3,17 milioane de unități, în scădere cu 19%, în timp ce locul cinci este ocupat de India cu 2.77 milioane de unități (-18%).

Pe locurile următoare se află, în ordine, Franța (2,04 mil. unități, -24%), Brazilia (1,95 mil. unități, -27%), Marea Britanie (1,92 mil. unități, -28%), Coreea de Sud (1,84 mil. unități, +5%) și Rusia (1,62 mil. Unități, -9%). Coreea de Sud este singurul stat din Top 10 care a raportat creștere.

Romînia ocupă locul 44 în clasamentul piețelor auto. Este interesant de menționat că țara noastră se află într-un pluton cu state precum Maroc, Pakistan sau Peru. Mai mult chiar, suntem depășiți de Ungaria, stat care are doar jumătate din polulația României.

Citește și:

Leave a Comment