Share

BMW va produce în Germania baterii sub licența Solid Power

Grupul BMW, acționar al companiei americane Solid Power, va produce baterii sub licență în uzinele sale pentru a susține extinderea ofertei de mașini electrice.

Deși și-a asigurat deja livrarea de produse finite ale companiei americane Solid Power, producător de baterii tip Solid State, germanii de la BMW își doresc extinderea acordului prin preluarea drepturilor de proprietate intelectuală asupra tehnologiei.

Acționar al companiei americane Solid Power, grupul BMW va produce, mai întâi sub formă de proiect-pilot, baterii de tip Solid State la uzinele sale din Germania. Americanii au confirmat deja semnarea unui acord pentru cedarea unor drepturi de proprietate intelectuală asupra tehnologiei brevetate de baterii cu electrolit solid.

Citește și:
– Ei sunt cei mai mari producători de baterii pentru mașini electrice
– PwC: Europa va trebui să investească 74 mld. euro în producția de baterii până în 2030

În acest context, Solid Power, cu sediul în Colorado, va acorda licența pentru proiectarea celulelor și procesele de fabricație către BMW, care va plăti pentru asya, până în iunie 2024, circa 20 de milioane de dolari.

Solid Power va păstra drepturile de proprietate intelectuală legate de materialul său electrolitic, pe care îl va furniza BMW odată ce liniile de producție de baterii ale producătorului auto bavarez vor fi puse în funcțiune.

Compania americană, care a devenit publică în decembrie anul trecut, face parte dintr-un grup de companii care încearcă să creeze baterii de ultimă generație pentru vehicule electrice cu scopul de a soluționa dezavantajele bateriilor litiu-ion care sunt utilizate în prezent.

Bateriile cu stare solidă (Solid State) utilizează un electrolit solid, în comparație cu cel lichid din bateriile litiu-ion și au un risc mai mic de incendiu.

Citește și:

Leave a Comment