Share

Așa ar putea arăta Dacia Spring Facelift în 2024

În februarie 2022 șeful grupului Renault a confirmat lansarea unei variante modernizate a modelului Dacia Spring pentru anul 2024. Presa franceză are câteva detalii.

În februarie 2024, în timpul prezentării rezultatelor financiare pentru anul 2021, Luca de Meo, șeful grupului Renault și, implicit, al mărcii Dacia, a dezvăluit calendarul lansărilor de noi modele. Din totalul de 27 de noi modele lansate în perioada 2022 – 2025, nu mai puțin de 11 ar trebui să aibă loc în 2024, iar printre acestea se află și varianta facelift a modelului electric Dacia Spring.

În acest context, presa franceză a încercat să afle detalii despre modificările pe care le-ar putea suferi Dacia Spring și, deloc surprinzător, susține acum că modelul va beneficia de un facelift amplu, care va merge dincolo de capitolul design.

Deși singurul model electric Dacia nu este de mult timp pe piață – să nu uităm că primele comenzi au putut fi plasate abia în primăvara lui 2021 – modelul de la care a împrumutat caroseria, Renault K-ZE, are o istorie ceva mai lungă în China, iar predecesorul acestuia, Renault Kwid, circulă pe șoselele din India încă din 2016.

Prin urmare, după cu înnoirea modelului Kwid în această primăvară, Dacia Spring pare gata pentru un design evoluat și o îmbunătățire a echipamentelor de la bord. Conform jurnaliștilor L`Argus, viitorul Spring va avea o parte frontală complet redesenată preluând o parte dintre caracteristicile modelului Bigster.

Asta pentru că, în lipsa unor informații certe, jurnaliștii francezi și-au imaginat un vehicul electric al cărui design va migra către liniile viitoarelor SUV-uri Dacia – Bigster și Duster, mai mult decât spre actualele caracteristici ale modelelor Sandero sau Logan.

Dacă, în cazul variantei reale a faceliftului din 2024, exteriorul poate fi complet diferit de ideea prezentată de jurnaliștii francezi, în interior sunt de așteptat modificări care sunt deja vizibile pe modelele produse în China de Dongfeng, partenerul Renault care produce și Dacia Spring.

Astfel, dacă viitorul Dacia Spring va prelua din echipamentele modelului Dongfeng EX1 Nano Box, planșa de bord va fi complet diferită de cea actuală, înglobând două ecrane de mari dimensiuni raportat la habitaclul mașinii, unul în spatele volanului și cel de-al doilea deasupra consolei centrale. Aceasta din urmă este și ea mult modificată.

Cel mai important detaliu se anunță însă a fi o linie de echipare superioară care va implica atât creșterea puterii motorului electric până la 60 CP cât și o îmbunătățire – e drept, minoră, – a pachetului de baterii, care va avea 30 kWh.

Prin urmare, păstrând în gamă și actuala configurație care implică un motor electric de 44 CP, alimentat de un pachet de baterii de 26,8 kWh, pentru a ține prețul în zona accesibilă a pieței mașinilor electrice, viitorul model Dacia Spring ar putea avea și o versiune mai potentă și, desigur, mai scumpă. Este de la sine înțeles că, în ciuda unei baterii mai mari (30kWh), autonomia nu va crește considerabil dat fiind faptul că motorul cu putere mai mare (60 CP) va consuma mai multă energie.

Citește și:

Leave a Comment