Share

Arocs, premiera Mercedes-Benz la Bauma 2019

Mai bine de 3.500 de expozanți din 55 de țări și peste 600.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a BAUMA, cel mai mare eveniment european dedicat echipamentelor pentru construcții. Divizia grupului Daimler, Mercedes-Benz Trucks a prezentat noul Arocs, vehicul care pune accent pe tehnologii precum MirrorCam, Multimedia Cockpit sau Active Brake Assist 5.

În perioada 8 – 14 aprilie, la Munchen are loc BAUMA 2019, eveniment de la care Mercedes-Benz Trucks nu putea lipsi. Mai ales că expoziția a coincis cu perioada lansării noului Arocs, vehiculul-fanion al mărcii germane în segmentul utilajelor de construcții. Pe lângă echipamente deja testate de clienți – de la variantele de cabine până la motoare și sisteme de tracțiune integral, noul Arocs a ajuns la Bauma cu o gamă completă de inovații precum MirrorCam, Multimedia Cockpit and Active Brake Assist 5, dar și versiuni îmbunătățite ale echipamentelor Predictive Powertrain Control și Sideguard Assist.

Conform producătorului, pentru a se asigura că vehiculul este fiabil și robust, au avut loc mai multe teste, ultimul dintre acestea desfășurându-se în colaborare cu Meichle + Mohr, companie cu sediul în Radolfzell. Compania furnizează clienților săi macadam, pietriș, beton și prefabricate extrase sau realizate în cele 18 centre din regiunea lacului Constanța. Solicitările impuse de terenul accidentat vehiculelor utilizate de Meichle + Mohr s-au dovedit perfecte pentru a testa, în special MirrorCam și, mai ales, Predictive Powertrain Control, echipament care este acum utilizabil și în traficul interurban. Grație acestuia, pe drumurile neamenajate, consumul de carburant scade drastic. Asta pentru că, întotdeauna șoferul poate afla date despre topografia terenului, viraje, intersecții și indicatoare rutiere înainte ca acestea să se află în imediata apropiere a mașinii.

Totodată, element important de siguranță, MirrorCam înlocuiește oglinzile convenționale. Pe lângă îndeplinirea cu brio a principalei sale funcții, sistemul asigură, grație dimensiunilor reduse și eliminării oglinzilor mari cu unghi larg, un consum redus de carburant în timpul deplasării.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment