Share

Apple ar putea reduce producţia iPhone 13 cu 10 mil. unităţi din cauza deficitului de semiconductori

Criza de semiconductori ar putea forța Apple Inc să reducă producţia de telefoane inteligente iPhone 13 cu circa 10 milioane de unităţi.

Agenția Bloomberg, care citează surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie că Apple Inc va reduce probabil producţia iPhone 13 cu 10 milioane de unităţi din cauza deficitului global de semiconductori.

Compania ar fi urmat să producă 90 milioane de unităţi de iPhone 13 până la finalul anului, dar le-a comunicat contractorilor săi că numărul dispozitivelor va fi mai scăzut deoarece furnizorii de cipuri, inclusiv Broadcom Inc şi Texas Instruments, nu reuşesc să livreze necesarul de componente.

Ca urmare, acţiunile Apple au scăzut deja cu 1,2%, în timp ce titlurile Texas Instruments şi Broadcom înregistrau fiecare scăderi de 1%. Cele trei companii nu au dorit să comenteze informaţiile.

Jeff Fieldhack, director de cercetare la Counterpoint Research, susţine că reducerea producţiei Apple ar putea, de asemenea, să facă parte din strategia companiei de a ține prețurile produselor sale la un anumit nivel sau chiar să le majoreze prin gestionarea atentă a raportului cerere/ofertă.

Fieldhack susţine că vânzările iPhone 13 par să fie solide şi mai ridicate decât livrările de anul trecut de iPhone 12, iar Counterpoint nu-şi modifică estimarea privind vânzările iPhone 13 în trimestrul patru din 2021, de 85 – 90 milioane de unităţi.

iPhone este cel mai nou produs al Apple. În septembrie, Apple Inc a lansat iPhone 13 echipat cu un nou procesor, denumit A15 Bionic. Noul telefon inteligent este mai rapid decât iPhone 12, include tehnologie 5G, are o baterie mai mare, mai mult spațiu de stocare (128GB, 256GB, 512GB, și chiar 1TB) și un sistem de camere foto-video mai performant. Modelul este disponibil în cinci culori şi are o viteză mai ridicată datorită componentelor radio şi a tehnologiei 5G.

Citește și:

Leave a Comment