Share

ams OSRAM va angaja 30 de persoane la centrul R&D de la București

Compania ams OSRAM a anunțat astăzi că va deschide un centru de cercetare și dezvoltare (R&D) în România, la București.

Producător de echipamente optice, ams OSRAM va deschide un centru R&D la București în care se așteaptă să angajeze aproximativ 30 de persoane până la jumătatea anului 2023.

Conform companiei, viitorii angajați își vor concentra activitatea pe cercetarea și dezvoltarea circuitelor integrate pentru a oferi soluții de ultimă generație pentru diverse aplicații din segmentul „consumer goods”.

„Acest nou centru R&D din București va consolida rețeaua noastră globală de peste 40 centre de cercetare și dezvoltare. Bucureștiul este recunoscut ca un hub de talente cu profesioniști extrem de bine calificați, care au expertiza tehnică și competențele necesare pentru a lucra la tehnologii inovatoare. Ne așteptăm să angajăm atât profesioniști cu experiență, cât și să recrutăm noi talente, inclusiv prin programe de internship”, a declarat Reiner Jumpertz, vicepreședinte și director general Business Line Custom Module Solutions. ams OSRAM.

În acest context, compania va recruta ingineri de layout și proiectare, inclusiv verificarea proiectării, atât pentru nivel superior, cât și pentru juniori.

Centrul se va concentra pe dezvoltarea de tehnologii și aplicații pentru produse dedicate consumatorilor finali, inclusiv tehnologii de senzori pentru smartphone-uri, dispozitive purtabile – brățări fitness și pentru exerciții fizice, autentificare 3D și dispozitive de plată.

Oficialii ams OSRAM au specificat și că noul birou de cercetare și dezvoltare este amplasat într-o zonă centrală și oferă multiple facilități. Angajații beneficiază de programe de training și program de lucru hibrid

Grupul ams OSRAM a realizat în 2021 venituri de 5,03 mld. USD, în creștere cu nu mai puțin de 44% față de anul anterior și o marjă EBIT de 10%.

„Afacerea noastră a oferit rezultate sănătoase pe întregul an și o performanță foarte solidă în al patrulea trimestru. (…) Suntem încântați să raportăm un prim an fiscal pozitiv ca grup (ams + OSRAM) cu venituri de 5,038 miliarde euro, determinate de o performanță puternică a afacerii noastre auto”, consideră Alexander Everke, CEO ams OSRAM.

Leave a Comment