Share

Alertă în Japonia. Un taifun amenință meciurile Cupei Mondiale la Rugby

Puternicul taifun Hagibis și-a schimbat traiectoria şi se îndrepta marţi către Tokyo şi împrejurimile acestuia amenințând stadioanele pe care se vor disputa meciuri importante precum Franţa – Anglia sau Japonia – Scoţia.

Taifunul pentru care organizatorii Cupei Mondiale la Rugby au emis încă de luni o avertizare meteo şi-a schimbat traiectoria şi se îndreaptă către Tokyo şi împrejurimile acestuia.

Potrivit noilor prognoze ale Agenţiei meteorologice japoneze (JMA), taifunul Hagibis are acum ca țintă sud-estul Japoniei, în regiunea oraşelor Tokyo şi Yokohama.

Luni, traiectoria taifunului amenința doar sud-vestul Japoniei şi ameninţa două meciuri programate sâmbătă la Fukuoka (Irlanda – Samoa) şi duminică la Kumamoto (Ţara Galilor – Uruguay).

Schimbarea cursului ciclonului lasă acum să planeze o ameninţare asupra altor două partide decisive care se vor disputa la Yokohama, la sud de Tokyo, în acest weekend: Franţa – Anglia, decisiv pentru stabilirea ocupantei primului loc în Grupa C (sâmbătă), şi Japonia – Scoţia, având drept miză un bilet pentru sferturile de finală (duminică).

Agenţia meteorologică niponă a indicat că Hagibis „ar putea aduce rafale puternice de vând şi ploi abundente în sudul Japoniei, pe 12 şi 13 octombrie”.

„Este prea devreme pentru a determina traiectoria exactă şi efectele, dacă vor exista, ale taifunului în acest stadiu. Şi la fel ca în avizele anterioare, avem un plan de contingenţă solid pregătit în cazul în care condiţiile meteorologice ar putea avea un impact asupra meciurilor”, a precizat World Rugby, luni.

Organizatorii Cupei Mondiale de rugby pot schimba locul sau ora de start a unui meci în cazul în care vremea i-ar putea afecta desfăşurarea.

În cazul în care nu va exista nicio soluţie, iar un meci din prima fază nu se va putea disputa, federaţia internaţională de rugby a prevăzut ca fiecare echipă să primească două puncte (remiză 0-0).

Impactul taifunurilor asupra desfăşurării competiţiei este un subiect de nelinişte pentru World Rugby. Cu două săptămâni înainte de debutul Cupei Mondiale, taifunul Faxai a lovit Tokyo şi prefectura vecină Chiba, provocând moartea mai multor persoane şi determinând grave perturbări în traficul aerian din Narita, unul din cele două mari aeroporturi din Tokyo.

Citește și:

Leave a Comment