Share

ALD Automotive, divizie a Societe Generale, va plăti 4,9 mld. euro pentru LeasePlan

ALD Automotive, divizia de leasing auto a grupului bancar francez Societe Generale, va plăti 4,9 miliarde de euro pentru achiziţionarea companiei LeasePlan.

Odată cu preluarea LeasePlan, ALD Automotive va deveni lider de piață în segment. În urma acordului de cumpărare va rezulta o nouă entitate extinsă, cu o flotă combinată de aproximativ 3,5 milioane de vehicule, a informat grupul bancar francez.

În urma tranzacţiei, divizia de leasing auto a SocGen îşi va extinde activitatea, beneficiind de mai multe vehicule electrice.

În ultimii ani, pentru a-şi consolida profitabilitatea şi solvabilitatea financiară, Societe Generale şi-a restructurat operaţiunile în special prin vânzarea unor operaţiuni din Europa Centrală şi de Est, precum şi prin reorientarea activităţilor de corporate şi investment banking.

Preţul acţiunilor SocGen a urcat cu aproximativ 90% în ultimul an, redresându-se în urma pierderilor de la începutul pandemiei de COVID.

„Această propusă tranzacţie este un pas major pentru ALD şi pentru grupul Societe Generale. În ultimii zece ani, datorită viziunii pe termen lung şi a execuţiei riguroase, am poziţionat ALD astfel încât să profite de pe urma potenţialului ridicat de creştere de pe piaţa mobilităţii sustenabile”, a afirmat directorul general al SocGen, Frederic Oudea.

Grupul bancar va deţine o participaţie majoritară de 53% în noua entitate formată în urma preluării LeasePlan de către ALD.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, asigurări şi servicii financiare pentru companii, respectiv Global Banking şi Soluţii pentru Investitori.

În România, BRD – Groupe Societe Generale operează o reţea de 584 de unităţi. Banca ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30.000 POS şi aproape 1.400 de ATM-uri.

Operaţională în România din 2005, ALD Automotive oferă leasing operaţional full service asigurând finanţarea şi o gamă completă de servicii de administrare pentru flotele de autovehicule.

Leave a Comment