Share

AI:Trail, conceptul unui off-roader electric al viitorului, prezentat de Audi la Frankfurt

Divizia premium a grupului Volkswagen, Audi, a anunțat astăzi prezentarea unui concept cu un design „radical” la ediția din acest an a expoziției auto de la Frankfurt (IAA) care va debuta pe 10 septembrie.

Conform oficialilor Audi, conceptul AI:Trail precede un un „off-roader electric al viitorului”, preferând să țină încă secrete toate detaliile vehiculului. Asta, desigur, până pe 10 septembrie, când, în prima zi dedicată presei aflate la IAA 2019, conceptul AI:Trail va fi dezvăluit oficial.

Directorul de design al Audi, Marc Lichte a ținut să menționeze despre noul AI:Trail că nu-și amintește „de un concept al Audi, care să fi fost atât de radical și progresiv în designul său. Cred că gradual, nu peste noapte, vom începe să vedem mașini de serie inspirate din aceste concepte.”

AI: Trail este al patrulea concept de vehicul electric al Audi și are ca scop o exprimare a modului în care conducerea autonomă va remodela transportul în următorii zece ani.

Seria de concepte electrice Audi din noua generație a început în 2017, tot la IAA, cu sedanul autonom electric pentru distanțe mari, Aicon. Conform producătorului, acesta asigură o autonomie de 800 km. Aceasta a fost urmat de conceptul sport PB18 e-tron dezvăluit la ediția de anul trecut a salocului de la Paris și de vehiculul de oraș AI:ME prezentat la expoziția auto din Shanghai din acest an.

Leave a Comment