Share

Air France – KLM extinde posibilitatea de a schimba gratuit data călătoriei și destinația zborului

Air France – KLM a decis extinderea condițiilor flexibile de rezervare a biletelor de avion pe toate rutele din portofoliu până la 31 martie 2022.

În încercarea de a contracara, pe cât posibil, efectele negative și incertitudinea aduse de noul val pandemic asupra industriei aviatice, grupul Air France – KLM a decis extinderea condițiilor flexibile de rezervare a biletelor de avion pe toate rutele din portofoliu până la 31 martie 2022.

Valabile anterior pentru călătorii până la 31 decembrie 2021, condițiile flexibile de rezervare a biletelor de avion Air France – KLM au fost prelungite până la 31 martie 2022.

Printre beneficiile condițiilor flexibile de care se pot bucura pasagerii zborurilor Air France și KLM, se numără posibilitatea de a schimba gratuit rezervarea, inclusiv data de călătorie și destinația zborului, indiferent de condițiile tarifare la care a fost achiziționat biletul până în ziua călătoriei. Dacă se dorește înlocuirea cu un bilet ce are un tarif mai mare, va fi necesară achitarea diferenței, dar și opțiunea de a solicita rambursarea integrală a sumei achitate pe biletele achiziționate.

În cazul în care condițiile tarifare ale biletului nu permit rambursarea, va fi emis un voucher valabil timp de un an, a cărui rambursare ulterioară poate fi solicitată în orice moment.

Aceste măsuri se aplică până în ziua plecării pentru primul segment de zbor și nu sunt necesare niciun fel de documente justificative pentru a putea face aceste schimbări, ci pot fi pur și simplu efectuate direct de către pasageri pe site-urile celor două companii aeriene dacă biletele au fost cumpărate direct de la sursă. Dacă pasagerii au apelat la o terță parte pentru rezervarea zborurilor, aceștia sunt rugați să ia legătura cu agenția de turism în cauză.

„Cu atât de multe reguli de călătorie, diferite de la stat la stat, poate deveni uneori destul de complicat să mai părăsești propria țară, iar noul val pandemic poate reprezenta o piedică pentru o parte dintre călători. Ca atare, ne-am propus să venim în ajutorul pasagerilor noștri pasionați de călătorii, prelungind condițiile flexibile de rezervare a biletelor până pe 31 martie 2022 și furnizând informațiile necesare înainte de deplasare. Le dăm pasagerilor ocazia de a schimba gratuit datele de călătorie sau destinația și, adesea, rambursăm și sumele achitate, chiar și în cazul în care clienții se răzgândesc cu o zi înainte de zbor. Totodată, îi și informăm pe pasageri punctual ce documente le-ar fi necesare, ori ce le lipsește pentru a putea pleca liniștiți în vacanță, știind că au la ei tot ce le trebuie în contextul COVID”, a declarat Boet Kreiken, vicepreședinte executiv Customer Experience KLM.

Leave a Comment