Share

A. Lange & Sohne Datograph Perpetual Tourbillon este ceasul anului 2019

Aseară, în cadrul Galei Temporis Awards 2019, la care LifeNews.ro a luat parte alături de mari maeștri ceasornicari precum Felix Baumgartner, Martin Frei, Laurent Ferrier, Christian Ferrier, Romain Gauthier sau Anthony de Haas, au fost decernate premiile pentru cele mai bune ceasuri ale anului. Câștigătorul titlului „Watch of the Year 2019” a fost A. Lange & Sohne Datograph Perpetual Tourbillon.

Deținătorii manufacturii Urwerk, Felix Baumgartner și Martin Frei, celebrul Laurent Ferrier și fiul său, Christian Ferrier, maestrul Romain Gauthier și directorul de producție al A. Lange & Sohne, Anthony de Haas, alături de mari pasionați de ceasuri români au luat parte la cea de-a opta ediție a Temporis Awards Gala, eveniment desfășurat anual la București.

Cum LifeNews.ro a fost prezent la acest eveniment exclusivist, recunoscut pe întregul continent european, vă putem dezvălui câștigătorii celor 14 categorii la care au votat atât juriul – format din 17 membri din mai multe țări -, cât și iubitorii de ceasuri de lux.

Conform organizatorilor, pe lângă cei 17 membri ai juriului international, au votat în această competiție circa 1.500 de persoane care au putut alege dintre cele 78 de ceasuri intrate în finală. Din totalul votanților validați 28% au fost femei în timp ce restul de 72% au fost bărbați. De asemenea, palierul principal de vârstă al participanților la voting a fost cel cuprins între 33 și 55 de ani.

A Lange & Sohne Datograph Perpetual Tourbillon

Învingătorii celor 14 categorii

Lăsând deoparte statistica să spunem care sunt laureații galei desfășurată aseară la București. Prin urmare, Best Electric Girl’s Watch 2019 este Tag Heuer Carrera Quartz, iar Best Electric Boy’s Watch 2019 a devenit Seiko Astron. Premiul Best Everyday Man’s Watch a revenit IWC Pilots Watch Chronograph Top Gun Edition Mojave desert, iar Best Everyday Lady’s Watch a fost acordat Omega Constellation Manhattan.

Seiko Prospex Sea este Best Holidays Man’s Watch 2019, în timp ce Hublot One Click Marc Ferrero Turquoise este Best Holidays Lady’s Watch.

La interesanta categorie Best Bargain, titlul a fost primit de Carl F. Bucherer Heritage BiCompax Annual Calendar, iar Red Carpet Lady’s Watch a devenit Roger Dubuis Excalibur Shooting Star Flying Tourbillon.

O altă categorie aparte, Bad Boy’s Watch, a fost dominate de Urwerk UR111C, iar Best Complication Watch a fost acordat Jaeger Le-Coultre Hybris Mechanica Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpetuel.

La capitolul Best Smartwatch, învingătorul din acest an a fost TAG Heuer Connected Modular Golf Edition, în timp ce Best Sapphire Case watch – o categorie special intrată în concurs în 2019 – a fost acordat Girard – Perregaux Quasar. Una dintre cele mai importante categorii, Jury Watch of the Year 2019, a avut drept câștigător Zenith Inventor.

Însă cel mai important premiu al Galei, Watch of the Year 2019, a revenit spectaculosului A.Lange & Sohne Datograph Perpetual Tourbillon.

Revenind la cifre este demn de menționat faptul că, în statistica acestei competiții, cea mai nominalizată marcă a fost Tag Heuer, care a reușit să ajungă în finală cu cinci ceasuri. Trei manufacturi au primit câte patru nominalizări: Omega, Zenith și Girrard-Perregaux, iar casele care au primit câte trei nominalizări au fost IWC, Seiko și Hublot. Printre surprizele din acest an trebuie să remarcăm nominalizările pentru Gucci, Junghans și Alpina. De asemenea, tot ca o surpriză, Frederique Constant a primit două nominalizări. Tot la două nominalizări se încadrează și Casio, Tissot, Raymond Veil, Carl F. Bucherer, Breitling, Lange & Sohne, Jaeger-LeCoultre, Cartier, Ulysse Nardin și Roger Dubuis. Dintre cele 78 de ceasuri nominalizate, circa 90% au fost elvețiene, restul provenind din Japonia și Germania.

Temporis Awards - A.LAnge&Sohne

Leave a Comment