Share
Șeful Opel va deveni CEO al companiei auto vietnameze VinFast

Șeful Opel va deveni CEO al companiei auto vietnameze VinFast

La doar câteva zile după ce Opel, parte a grupului Stellantis, a anunțat că șeful său va fi înlocuit la 1 septemrbie, vietnamezii de la VinFast au declarat că acesta va deveni CEO al companiei.

La începutul lunii iulie, germanii de la Opel, acum parte a grupului Stellantis prin apartenența la PSA Peugeot – Citroen, anunțau că, începând cu 1 septembrie 2021, CEO-ul Michael Lohscheller va fi înlocuit de Uwe Hochgeschurtz.

Ei bine astzăi, la mai puțin de o lună de la acel anunț, vietnamezii de la VinFast au anunțat că Lohscheller va fi numnit în funcția de CEO al companiei cu pretenții de extindere pe piața europeană.

De altfel, conform vietnamezilor, el se va conduce efortul VinFast de a deveni o „companie globală de mașini electrice inteligente”, cu accent pe dezvoltarea afacerii în Europa și America de Nord.

De la Mitsubishi și Opel către VinFast

Compania VinFast, devenită producător național vietnamez odată cu debutul vânzărilor primelor sale modele auto în 2019, a anunțat deja ambițiile sale de a debuta în viitorul apropiat pe piețe din Europa precum Germania, Franța sau Olanda, dar și în SUA și Canada.

Compania a vândut aproximativ 30.000 de vehicule anul trecut și prognozează vânzări de peste 45.000 de vehicule în 2021. VinFast își propune să înceapă și livrarea de vehicule electrice produse la fabrica sa din Hai Phong în acest an.

Michael Lohscheller a fost numit CEO al Opel în 2017 după ce fosta filială europeană a General Motors a fost achiziționată de francezii de la PSA Peugeot – Citroen, acum face parte a grupului Stellantis.

Lohscheller și-a început cariera auto la divizia europeană a Mitsubishi în 2001. În 2004 s-a mutat la Volkswagen Group unde a lucrat în marketing și a ocupat funcția de director financiar pentru VW Group of America. În 2012 s-a alăturat mărcii Opel ca CFO și a fost numit CEO în iulie 2017.

Citește și:

Leave a Comment