Share
Designerul care a creat Dacia Bigster, confirmat la Alfa Romeo

Designerul care a creat Dacia Bigster, confirmat la Alfa Romeo

Plecat pe neașteptate de la Dacia, Alejandro Mesonero-Romanos a fost confirmat designer-șef al mărcii Alfa Romeo și a început deja lucrul la un nou crossover al mărcii italiene.

La jumătatea lunii aprilie, LifeNews.ro scria că Alejandro Mesonero-Romanos, devenit director de design al mărcii Dacia în ianuarie 2021, după ce venise în cadrul Renault în octombrie 2020, renunță la funcție și părăsește grupul francez.

Anunțat inițial ca făcând parte din primul Comitet Director al Dacia de la prezentarea noului plan Renaulution care vizează, printre altele, ieșirea mărcii românești din umbra grupului Renault, Alejandro Mesonero-Romanos a fost înlocuit rapid cu David Durand.

Confirmată pe atunci de oficialii Renault, plecarea lui Mesonero era cel puțin surprinzătoare și dădea de înțeles că ar avea legătură cu „înghesuiala” de designeri cu renume din cadrul grupului francez.

Este cunoscut faptul că spaniolul Alejandro Mesonero-Romanos a fost adus la compania franceză de noul șef suprem al acesteia, Luca de Meo. Foști colegi în cadrul grupului Volkswagen la marca Seat ei au fost considerați un cuplu inseparabil odată ce de Meo a insistat pentru aducerea sa la Renault. Însă, în același timp, la grupul francez a sosit, tot la solicitarea lui Luca de Meo, și Gilles Vidal, fostul designer al Peugeot.

Mesonero își preia noua fucție de la Alfa Romeo pe 1 iulie

Dacă în aprilie angajarea lui Alejandro Mesonero-Romanos ca designer-șef Alfa Romeo era doar un zvon, e drept, destul de persistent, abia în această săptămână a venit și confirmarea mutării din partea mărcii italiene.

Conform celor de la Alfa Romeo, Mesonero-Romanos își va începe lucrul la noul post pe 1 iulie și îi va raporta lui Jean-Pierre Ploue, unul dintre cei doi directori de design ai grupului Stellantis, alături de Ralph Gilles.

Designerul venit de la Dacia se va „concentra pe reîmprospătarea modelelor Alfa Romeo prin conducerea proceselor de electrificare și modernizare ale unei mărci iconice care a obținut victorii legendare în istoria sa de 110 ani”.

„Este o uriașă onoare pentru mine să devin director de design Alfa Romeo de la 1 iulie, un brand cu o istorie glorioasă, cu mașini grozave astăzi și cu un viitor și mai fascinant. Aștept cu nerăbdare să încep această călătorie”, a scris aseară pe o rețea de socializare designerul.

În vârstă de 53 de ani, Mesonero-Romanos este cetățean spaniol, a studiat la Colegiul Regal de Artă din Londra și a început ca designer junior la Seat în 1994. În 2001 s-a mutat la Renault unde a rămas 10 ani. El a avut și un stagiu în Coreea de Sud la Renault Samsung Motors.

În 2011 s-a întors în Spania pentru a deveni director de design la Seat, unde proiectele sale pentru Leon, Ibiza și Arona au contribuit la renașterea mărcii sub conducerea lui Luca de Meo, actualul șef suprem al grupului Renault. Designerul a contribuit și la dezvoltarea mărcii sportive Cupra a celor de la Seat prin modelele Tavascan și Formentor.

În noua sa funcție de designer-șef al Alfa Romeo, Alejandro Mesonero-Romanos își va începe activitatea cu retușuri pentru SUV-ul Tonale, dar, mai ales, cu pregătirea unui mic crossover acre ar trebui să intre în producție în 2023.

Citește și:

Leave a Comment