-
Josef Reiter (BMW România): România este pe dos față de piețele din vest - 22 hours ago
-
Denis Le Vot, CEO Dacia & Lada: Conceptul Bigster este un indiciu pentru calea pe care o vom urma - January 14, 2021
-
Renaulution: Viitorul Dacia, dezvăluit de șeful Renault, Luca de Meo - January 14, 2021
-
UPDATE: Surpriză în industria auto: Hyundai ar putea fi constructorul mașinii Apple - January 8, 2021
-
Piața românească de autoturisme a scăzut anul trecut cu 21,79%. Iată ce mașini au preferat românii - January 4, 2021
-
Cristian Milea: Odată cu preluarea Audi România am demisionat de la conducerea APIA - December 17, 2020
-
Ministerul Mediului: Sumele alocate programelor Rabla nu vor scădea. Nu avem în plan o reducere a valorii ecotichetului - November 12, 2020
Tranzacție-record: Intel a încasat 9 mld. de dolari pentru divizia sa de cipuri de memorie
Compania coreană SK Hynix Inc, fosta Hyundai Electronics, cumpără divizia de cipuri de memorie NAND a Intel Corp pentru 9 miliarde de dolari și devine al doilea mare producător mondial.
SK Hynix Inc a obținut acceptul Intel Corp de a cumpăra divizia sa de cipuri de memorie cu 9 miliarde de dolari, compania din Coreea de Sud devenind astfel al doilea mare producător mondial de cipuri de memorie, după Samsung.
Tranzacţia, care include şi o fabrică în China, reprezintă cea mai mare achiziţie de până acum a SK Hynix, companie care încearcă să-şi majoreze capacitatea de producţie a cipurilor NAND. Acest tip de cipuri sunt utilizate în componenţa dispozitivelor mobile, a cardurilor de memorie şi a serverelor.
Odată cu încheierea acestei tranzacții, SK Hynix depășește compania niponă Kioxia pe piaţa cipurilor de memorie NAND şi se apropie de liderul autoritar al pieţei, Samsung Electronics Co Ltd.
La Bursa de la Seul, acţiunile SK Hynix au crescut semnificativ imediat după anunţarea tranzacţiei, însă au scăzut cu 2%, în timp ce titlurile Samsung Electronics au urcat cu 1%.
„Acţionarii sunt îngrijoraţi de această tranzacţie deoarece cred că preţul este prea ridicat. Este o veste bună pentru alţi producători de cipuri de memorie deoarece tranzacţia va duce la consolidare în acest sector”, a explicat pentru Reuters analistul Lee Seung-Woo de la Eugene Investment & Securities.
Deși sunt mulți analiști care acceptă ideea că acesta este cel mai recent exemplu al eforturilor gigantului american de a renunţa la afacerile care nu sunt de bază, există și voci care susțin că tensiunile comerciale dintre SUA şi China ar fi putut influenţa decizia Intel de a vinde fabrica de cipuri de memorie NAND din statul asiatic.