Share
Grupul Continental a finalizat investiția de 27 mil. euro de la Iași

Grupul Continental a finalizat investiția de 27 mil. euro de la Iași

Oficialii grupului german Continental au anunțat astăzi finalizarea lucrărilor centrului de cercetare – dezvoltare de la Iași, o investiție de 27 de milioane de euro.

Continental a finalizat lucrările pentru extinderea clădirii de birouri a centrului de cercetare – dezvoltare de la Iași. Noua construcție are opt niveluri, o capacitate de până la 1.700 de locuri și cuprinde o zonă de testare și validare completă a produselor dezvoltate, precum și spații de relaxare, săli de conferință, bucătării. Întreaga clădire este rezultatul unui concept nou și modern de design interior, cu spații verzi integrate.
„Prin extinderea centrului de cercetare și dezvoltare deja existent, rădăcinile pe care le avem în Iași devin mai puternice, mai stabile. Este o dovadă și o promisiune atât față de noi cât și față de comunitatea locală și regională că suntem aici, la bine și la greu.

Contextul actual este unul deosebit, imposibil de prevăzut în orice analiză de risc, însă am reușit să finalizăm tot ce ne-am propus. De acum suntem împreună, în același loc, toți cei 2000 de colegi din Continental Iași”, a declarat Marian Petrescu, managerul Continental Iași.

Noua clădire Continental, dezvoltată în doar un an

Extinderea sediului din Iași a început în aprilie 2019, iar în luna aceewași lună din 2020 primii ingineri au început să se mute în noul sediu.

„Continental continuă să ofere încredere cercetării și dezvoltării din România. Proiecte inovatoare care vizează conducerea autonomă și conectivitatea în industria automotive, precum și folosirea de competențe noi ca dezvoltarea securității cibernetice sunt tot atâtea teme la care inginerii din Iași își aduc contribuția pentru a face mobilitatea mai inteligentă, mai curată și mai sigură”, a explicat Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Specialistii din Iași sunt implicați în elaborarea tehnologiilor din industria auto, printre care unități de control a geamurilor și trapei sau aplicații de navigație și multimedia. De asemenea, inginerii din Iași lucrează la primul sistem de frână „vacuumless brake – one box design” din lume, care sporește eficiența procesului de frânare, propunând, în același timp, un design compact, apreciat de producătorii din industria de autovehicule. În parteneriat cu mediul universitar local și internațional, specialiștii din Iași lucrează și la proiecte dedicate orașelor și mașinilor inteligente, capabile să crească eficiența, siguranța și confortul condusului.

Citește și:

Leave a Comment