Share
Șeful grupului Continental: În acest moment, nu putem garanta locurile de muncă. Va fi foarte dureros, dar nu avem altă alegere

Șeful grupului Continental: În acest moment, nu putem garanta locurile de muncă. Va fi foarte dureros, dar nu avem altă alegere

Revista germană Wirtschaftswoche a publicat câteva declarații alarmante ale directorului general al grupului Continental, Elmar Degenhart. Confom publicației, șeful marelui grup german cu activități importante în România a transmis angajaților că „probabilitatea de a fi nevoiţi să vorbim despre concedieri forţate este extrem de ridicată”.

Revista Wirtschaftswoche, citată de Reuters, scrie că grupul german Continental AG trebuie să-şi diminueze costurile cu sute de milioane de euro şi probabil va trebui să recurgă la concedieri, pe fondul unei cereri scăzute cauzată de pandemie. Afirmația are la bază câteva declarații ale lui Elmar Degenhart, directorul general al companiei.

„Va fi foarte dureros, dar nu avem altă alegere”, le-a transmis Degenhart angajaţilor grupului într-un mesaj. „În acest moment, nu putem garanta locurile de muncă. Probabilitatea să fim nevoiţi să vorbim despre concedieri forţate este extrem de ridicată”, a continuat acesta.

La solicitarea Reuters, reprezentanţii biroului de presă al Continental nu au răspuns în timp util pentru a comenta declaraţiile lui Elmar Degenhart.

Continental pregătește planul de restructurare încă din martie

LifeNews.ro a scris încă de la începutul lunii martie că grupul Continental pregătește un plan drastic de reducere a costurilor care implică și concedieri.

Continental

Grupul Continental, cu peste 240.000 de angajaţi în întreaga lume, a înregistrat în primele trei luni din 2020 un profit operaţional de 436,5 milioane de euro, în scădere de la 823,3 milioane de euro în perioada similară din 2019, iar marja de profit s-a redus de la 7,5% până la 4,4%.

Continental a avertizat că rezultatele din trimestrul doi vor fi şi mai slabe, deoarece măsurile de izolare au afectat pieţe mari, inclusiv SUA. Ca rezultat, compania vrea să reducă investiţiile cu 20%, după o scădere cu 26% în primul trimestru. Au fost amânate investiţiile în noi proiecte IT sau în extinderea capacităţii de producţie a fabricilor, precum şi unele cheltuieli pentru dezvoltarea tehnologiile autonome.

Compania a anunţat recent că are la dispoziţie lichidităţi de 2,3 miliarde de euro şi linii de creditare neutilizate de aproximativ 4,6 miliarde de euro. De asemenea, Continental implementează măsuri de prezervare a lichidităţilor, amână investiţiile şi reduce costurile, pentru a atenua efectele epidemiei, iar 30.000 de angajaţi din Germania (aproximativ jumătate din forţa de muncă locală) lucrează de la 1 aprilie cu program de muncă redus. Potrivit acestui program de muncă redus, introdus pentru prima dată în perioada crizei financiare din 2008, companiile pot solicita ajutoare de la stat pentru a acoperi costurile care apar din păstrarea angajaţilor care muncesc mai puţin timp.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Citește și:

Leave a Comment