Share
Volkswagen blochează angajările până la finalul anului

Volkswagen blochează angajările până la finalul anului

Ralf Brandstaetter, şeful mărcii Volkswagen din grupul german cu același nume, a anunțat că brandul său nu va mai angaja personal până la finalul anului 2020.

Deși cererea de pe piață pare să revină către normal, vânzările auto rămân sub nivelul de dinaintea crizei provocate de pandemie, a explicat Brandstaetter.

„Rămânem sub o presiune semnificativă privind preţurile. Livrările, şi prin urmare veniturile, au scăzut masiv. În acelaşi timp se menţin o mare parte din costuri. De aceea am decis să nu facem noi angajări, a declarat Ralf Brandstaetter.

Oficialul a dat asigurări că garanţiile privind locurile de muncă ale angajaţilor din Germania până în 2029 rămân în vigoare.

Sindicatele se așteaptă la o scădere a producțoiei în uzinele Volkswagen

Bernd Osterloh, şeful sindicatului şi membru în Consiliul de Supervizare al producătorului auto, a declarat că, fără angajări externe, Volkswagen trebuie să depună mai multe eforturi pentru a-i recalifica pe actualii angajaţi.

Într-un interviu acordat Wolfsburger Allgemeine Zeitung, Osterloh a afirmat că se aşteaptă ca producţia fabricii din Wolfsburg să scadă anul acesta la aproximativ 500.000 de maşini, faţă de 700.000, cât era planificat.

Pe plan global, vânzările de maşini ar urma să scadă anul acesta cu 15% – 20%, în urma impactului pandemiei, au previzionat, recent, oficialii Volkswagen.

Citește și:

Leave a Comment