Share
KPMG: Marile cluburi de fotbal pot pierde un sfert din valoarea de piață

KPMG: Marile cluburi de fotbal pot pierde un sfert din valoarea de piață

Un studiu realizat de KPMG arată că valoarea cluburilor de fotbal de top din Europa ar putea scădea cu 20% – 25% în urma „crizei fără precedent” provocată de pandemie.

„KPMG prevede că deprecierea sectorului fotbalistic la nivelul de sus al pieţei va fi între 20% şi 25%, comparat cu rezultatele valorii întreprinderii cluburilor, publicate recent de noi pe 1 ianuarie 2020”, a indicat Andrea Sartori, analist KPMG.

Potrivit acestuia, valoarea cluburilor de fotbal va scădea în funcţie de mai mulţi factori precum bilanţul contabil, nivelul datoriilor, structura veniturilor şi dependenţa de transferurile de jucători.

Studiul estimează că valoarea lotului campioanei Franţei, Paris Saint-Germain, ar putea scădea cu 25,4% după ce sezonul din Ligue 1 a fost încheiat definitiv în luna aprilie din cauza pandemiei. Procentul ar fi fost de circa 18% dacă Ligue 1 s-ar fi reluat după o perioadă de întrerupere.

În toate celelalte patru campionate de fotbal mari din Europa, Premier League, La Liga, Bundesliga şi Serie A, meciurile s-au reluat cu porţile închise.

Valoarea lotului echipei FC Barcelona ar putea scădea cu 20,5%, de la o sumă estimată la 1,136 de miliarde de euro în luna februarie la 903 milioane de euro, a adăugat studiul. În același timp, valoarea lotului lui Manchester United ar putea scădea cu 13,8%, iar cea a lui Bayern Munchen, cu 15,8%.

Leave a Comment