Share
Expoziția de ceasuri și bijuterii de la Geneva, una dintre cele mai mari din lume, a fost anulată

Expoziția de ceasuri și bijuterii de la Geneva, una dintre cele mai mari din lume, a fost anulată

Ediția din acest an a Watches & Wonders de la Geneva a fost anulată din cauza temerilor legate de epidemia generată de coronavirusul care se extinde în Europa.

Una dintre cele mai mari expoziții mondiale de ceasuri de lux și bijuterii, Watches & Wonders Geneva 2020 tocmai a fost anulată. Organizatorii au anunțat în această dimineață că „având în vedere ultimele evoluții privind răspândirea la nivel mondial a coronavirusului COVID-19, este de datoria Fondation de la Haute Horlogerie (FHH) ca organizator al Watches & Wonders Geneva să anticipeze potențialele riscuri pe care le-ar putea implica orice călătorie sau întâlnire internațională importantă”.

Conform FHH, „pentru a proteja sănătatea și bunăstarea tuturor oaspeților, presei, partenerilor și echipelor noastre, a fost luată decizia de a anula următoarea ediție a Watches & Wonders Geneva (cunoscută anterior ca SIHH) care ar fi trebuit să aibă loc la Geneva în perioada 25 – 29 aprilie 2020”.

După acest mesaj cât se poate de clar, oficialii Fondation de la Haute Horlogerie au menționat și că înțeleg dezamăgirea pe care anularea o poate provoca și că rămân la dispoziția partenerilor și a oaspeților pentru orice întrebări pe care le-ar putea avea. De asemenea, ei au explicat că anunțul are legătură doar cu ediția din acest an, organizatorii lucrând deja la pregătirea Watches & Wonders 2021.

În acest context, un alt eveniment major care ar trebui să se desfășoare săptămâna viitoare la Geneva, deci mai devreme decât Watches & Wonders, ridică mari semne de întrebare. Salonul Auto de la Geneva sau, mai exact, Geneva International Motor Show (GIMS), locul în care ar trebui să fie prezentat conceptul primului model electric Dacia, este încă „în cărți”.

Ieri, organizatorii evenimentului au declarat că, în urma unei întâlniri cu oficiali ai sistemului sanitar din Elveția și cu reprezentanți ai expozanților a fost luată decizia ca GIMS 2020 să își deschidă porțile așa cum era programat. „Având în vedere situația actuală, nu există nimic care să împiedice deschiderea” au menționat organizatorii.

Totuși, o purtătoare de cuvânt a organizatorilor a explicat că o eventuală anulare a GIMS 2020 depinde de recomandarea autorităților federale elvețiene pentru sănătate care își reevaluează continuu recomandările cu fiecare nou caz suspect. Anterior, aceiași organizatori au încurajat expozanții din zonele cu risc să se asigure că personalul lor trece controalele necesare și nu prezintă niciun simptom de infecție în cele 14 zile anterioare sosirii în Elveția.

Unii dintre expozanți, precum directorii executivi ai producătorului auto italian de Ferrari și ai furnizorului de sisteme de frânare Brembo, au anunțat că nu vor mai participa la eveniment. Un purtător de cuvânt al Ferrari a explicat că la conferința de presă a companiei planificată pentru GIMS vor participa doar directorii de marketing, design și tehnologie, dar nu și CEO-ul Louis Camilleri. El a menționat și că decizia lui Camilleri de a nu participa la GIMS a fost luată înainte de izbucnirea epidemiei în Italia și are la bază faptul că producătorul nu are în plan prezentarea unor noi modele.

Geneva International Motor Show 2020 se desfășoară între 5 și 15 martie, iar zilele dedicate presei și specialiștilor sunt 3 și 4 martie.

Citește și:

Leave a Comment