Share

Cefin Trucks, obiectiv de 450 unităţi Ford Trucks pentru 2019

Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, și-a anunțat rezultatele comerciale pentru 2018, precum și obiectivul pentru anul acesta.

Oficialii Cefin Trucks declară că rezultatele aferente anului trecut confirmă faptul că firma lor a devenit lider pe piaţa de vehicule destinate construcţiilor, precum și pe segmentul de vehicule municipale  Totodată, miza pentru 2019 este o creștere importantă a cotei de piaţă și a segmentului de cap tractor pentru transport internaţional, care reprezintă peste 75% din vânzările totale pe piaţa românească.

Evoluție accelerată

Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială și inaugurarea sediului Cefin Trucks, la finalul procesului de rebranding. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și chiar depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357 (1% pentru segmentul de transport, 35% pentru construcţii, unde Ford Trucks este lider detașat de piaţă, 13% pentru segmentul vehicule specializate, cu 35% din piaţa de autovehicule municipale, unde Ford Trucks deţine primul loc), iar cota de piaţă a urcat la 5%. Conform oficialilor companiei, parcursul ascendent continuă şi în 2019, cu peste 150 de unităţi de livrat în trimestrul întâi, datorită unui flux accelerat de comenzi începând cu trimestrul trei al anului 2018.

„Vrem să ne menţinem poziţia de lider pe segmentele de construcţii și vehicule municipale și să extindem substanţial cota de piaţă pe segmentul capete de tractor, cu F-MAX în portofoliu. Pentru a doua oară în istoria companiei Cefin, suntem hotărâţi să devenim unul dintre cei mai mari jucători din piaţa camioanelor grele. Ne-am propus să ajungem, în 2019, la un minim de 450 de vehicule vândute, în creștere cu peste 28% faţă de 2018. Creșterea este generată în primul rând de lansarea de anul trecut a F-MAX, Camionul Anului 2019, un produs de top în segmentul de transport internaţional. Vrem să fim prima alegere pentru transportatorii care își doreșc să își maximizeze profitabilitatea”, a declarat Stefano Albarosa, fondator și CEO al Cefin Trucks.

„Anul 2018 a fost un an de succes atât pentru Ford Trucks, cât și pentru Cefin Trucks. România a devenit cea mai mare piață din punct de vedere al volumului de vânzări, iar Cefin Trucks a fost premiat cu «Champions Award» pentru performanțele lor remarcabile de vânzări și reparații. Cefin Trucks va continua să reprezinte marca noastră într-un mod care ne va face mândri. Pe măsură ce continuăm să extindem operațiunile europene, ne propunem să creștem atelierele noastre de service de la 27 la 70 în 2019”,  a  menționat și Selim Yazici, directorul general al Europei de Est și Balcani, Ford Trucks.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de semne și doar cu acordul redacției.

 

Leave a Comment