Share

Volvo Cars vizează vehicule cu o autonomie mai mare și timp mai scurt de încărcare

Volvo Cars se îndreaptă tot mai rapid către producția exclusivă de mașini pur electrice. Pentru asta, se axează pe dezvoltarea tehnologiei bateriilor către o autonomie mai mare și timp mai scurt de încărcare.

Conform Volvo, primul model care va beneficia de îmbunătățirea tehnologiei bateriilor litiu-ion va fi succesorul pur electric al modelului XC90.

Până la mijlocul deceniului, pe măsură ce prezintă cea de-a treia generație de mașini electrice, care debutează cu noul XC60 – succesorul celui mai bine vândut SUV de dimensiuni medii, Volvo Cars intenționează să îmbunătățească gama și să integreze acumulatorul în podeaua mașinii, utilizând structura celulei pentru rezistența generală a vehiculului și îmbunătățirea eficienței.

Pe termen scurt, Volvo intenționează să colaboreze cu cea mai importantă companie suedeză de baterii, Northvolt, pentru a crește în continuare densitatea energiei din celulele sale de baterii cu până la 50%, comparativ cu ceea ce există în prezent pe piață. Ulterior, în acest deceniu, compania urmărește, de asemenea, să depășească reperul de 1000 Wh / l al densității energetice, pentru a atinge 1000 km de autonomie reală.

Se așteaptă ca timpii actuali de încărcare să fie reduși aproape la jumătate până la jumătatea deceniului datorită tehnologiei mai bune a bateriei și îmbunătățirilor continue ale software-ului și tehnologiei de încărcare rapidă.

„Vrem să oferim din ce în ce mai multe beneficii clienților care aleg să conducă mașinile Volvo pur electrice. Prin simplificarea proiectării și integrării celulelor noastre de baterii, putem reduce greutatea și maximiza spațiul, permițând îmbunătățiri considerabile ale capacității bateriei, a autonomiei și a timpilor de încărcare”, a declarat Henrik Green, Chief Technology Officer la Volvo.

Prin succesorul XC90, compania va oferi încărcare bidirecțională, permițând clienților să descarce surplusul de energie electrică din bateria mașinii lor în rețeaua electrică. Acest lucru înseamnă că șoferii mașinilor electrice Volvo pot furniza energie rețelei atunci când prețurile și emisiile de CO2 legate de producția de energie electrică ajung la valoarea maximă, în timp ce își încarcă mașina atunci când emisiile scad.

Mașinile Volvo colectează date în timp real

Conform oficialilor Volvo, următoarea generație de mașini a companiei va fi cea mai sigură din toate timpurile datorită tehnologiei software și hardware de ultimă generație, combinată cu îmbunătățiri continue și rapide ale caracteristicilor de siguranță. Toate acestea pot fi obținute cu ajutorul datelor primite în timp real.

Utilizând informații despre trafic din situații petrecute în viața reală, compania dezvoltă noi tehnologii de siguranță care vor face mașinile mai sigure. Pentru următoarea generație de mașini, Volvo urmărește acum prelucrarea datelor primite de la mașinile clienților în timp real, dacă aceștia aleg să le ofere și ajută astfel la construirea unor mașini și mai sigure.

Citește și:
– Electrificare cu accelerația la podea: Producătorii de mașini se luptă să își asigure necesarul de baterii

Datele oferite de clienți ar include informații legate de mediul în care se află mașina, primite de la senzori de înaltă rezoluție, precum LiDAR, livrat de compania de tehnologie Luminar. Inginerii Volvo Cars ar putea să valideze și să verifice mai rapid caracteristicile unității autonome (AD), pentru a promova o lansare sigură a tehnologiei AD. Datorită datelor generate de milioane de kilometri parcurși de zeci de mii de șoferi Volvo din întreaga lume, inginerii vor putea valida caracteristicile AD pentru locații geografice specifice mult mai repede decât cu un număr limitat de mașini pe o pistă de testare.

Actualizările verificate ale sistemelor existente și noile caracteristici pot fi lansate rapid prin actualizări over-the-air, sporind siguranța mașinilor Volvo pas cu pas. Prima mașină care beneficiază de această nouă abordare a dezvoltării siguranței este succesorul pur electric al emblematicului SUV Volvo Cars, XC90.

„Cu ajutorul datelor din viața reală putem accelera procesele noastre de dezvoltare și putem evolua de la ani la zile”, a declarat Ödgärd Andersson, CEO la Zenseact, divizia software de conducere autonomă Volvo Cars.

Pentru a procesa datele de trafic pe care le vor colecta în timp real, Volvo Cars și Zenseact investesc într-un „depozit” de date care va conține peste 200 de PebiBytes (225 milioane de gigaocteți) de date în următorii câțiva ani. Prin utilizarea funcțiilor de inteligență artificială (AI), datele pot fi restrânse în timp record. Clienții vor putea alege dacă aceste informații le sunt sau nu colectate și toate datele vor fi agregate garantând confidențialitatea clienților.

Leave a Comment