Share

Volvo: 94% din totalul vânzărilor din România sunt vehicule electrificate

Marca Volvo a livrat în 2021 în România 1.006 autoturisme, în creștere cu 37% față de 2020.

Cele peste 1.000 de unități livrate în 2021 în România reprezuntă, conform EIT – Forum Auto, importatorul Volvo Cars, un nou record de vânzări.

În plus, creșterea cu 37% a vânzărilor pe piața din România a fost susținută decisiv de gama Volvo Recharge. În 2021, o treime dintre mașinile Volvo vândute la noi au motorizare plug-in hybrid, în creștere cu 50% față de 2020.

În acest context, și ponderea de 94% a modelelor electrificate (PHEV și MHEV) în totalul vânzărilor este un record pentru importatorul Volvo Cars.

Cele mai vândute modele ale mărcii rămân SUV-urile. Menținând trendul global, XC60 rămâne cel mai bine vândut model Volvo, cu 377 mașini vândute în 2021, rezultatul unei creșteri cu 61% față de anul 2020. Al doilea cel mai vândut model este XC40 cu 249 unități, iar pe locul trei se află XC90 cu 248 unități.

Conform importatorului Volvo Cars, „cu o cotă de piață mai mare decât cea raportată în anul 2020, marca deține peste 10% din piața auto premium din România, strategia de dezvoltare vizând menținerea aceluiași trend pozitiv și în 2022”.

Anul 2021 a fost și anul extinderii rețelei de dealeri autorizați în România, trei noi parteneri – Simode Impex Craiova, Autoworld Cluj-Napoca și Cybernet Autocenter Bacău – alăturându-se mărcii și demarând operațiunile de vânzări și service.

„Strategia de dezvoltare a rețelei de dealeri este esențială pentru business-ul nostru pentru că ne dorim să fim aproape de clienții noștri. În ultimii trei ani am dublat numărul de dealeri autorizați Volvo care pot derula operațiuni de vânzări și service, astăzi având opt parteneri care acoperă toate regiunile importante ale țării”, a declarat Cristina Stoian, Sales & Network Development Manager, EIT – Forum Auto.

În România, Volvo Cars este reprezentat de grupul Euro Inter Trade. Înființat în 1990, acesta distribuie autoturismele prin sucursala Forum Auto care are peste 20 de ani de experiența pe piața locală.

Citește și:

Leave a Comment